Door naar content

Grüner Veltliner van Weinzierl verrast op proeverij in Horst

04 december 2019

HORST – Zondag 24 november 2019

Op zondag 24 november was Joris Post te gast bij restaurant Blok 10 in het dorpshart van Horst. Hier organiseerde Drankenhandel-Slijterij Weijs een grote najaarsproeverij.

Wijnhuizen uit diverse windstreken

Op dit evenement waren zo’n 120 enthousiaste bezoekers afgekomen. Joris had voor hen een mooie selectie wijnen van wijnhuizen uit diverse windstreken op tafel staan. Zo konden de wijnliefhebbers uit Horst kennis maken met bijvoorbeeld Montecillo en Condesa de Leganza uit Spanje, Sartori di Verona uit Italie, Golan Heights uit Galilea en Winzer Krems uit Oostenrijk.

Winzer Krems

Men was vooral verrast door de Weinzierl Grüner Veltliner van Winzer Krems. In het dorpje Krems, gelegen in de Donau-vallei ongeveer 70 kilometer ten westen van Wenen, bestaat al sinds 1447 een samenwerking tussen verschillende wijnboeren. Die samenwerking is uitgegroeid tot het bedrijf Winzer Krems.

Grüner Veltliner

De Grüner Veltliner is een typische Oostenrijkse specialiteit en hoewel er slechts 1% van de wereldproductie vandaan komt is het beetje dát er vandaan komt van topkwaliteit.

Weinzierl Grüner Veltliner

De Weinzierl Grüner Veltliner van Winzer Krems heeft de typische karakteristieken die je tegenkomt bij de druiven, afkomstig van de terraswijngaarden langs de Donau; een strogele kleur, aroma’s van bloemen, perzik met lichte peper, droog en heel lichtvoetig. De smaak is licht kruidig en knisperfris.

Bedankt

Langs deze weg willen wij graag de familie Weijs bedanken voor de organisatie!

Back to top