Door naar content

Heerde maakt kennis met whisky’s van Glengoyne, Tamdhu en Smokehead

17 december 2019

HEERDE – Woensdag 11 december 2019

Op woensdag 11 december ging sales ambassador Joël de Kock naar Heerde om hier een whiskyproeverij met de whisky’s van Glengoyne, Tamdhu en Smokehead te geven.

Roel Herfkens van Slijterij Herfkens had zijn klanten uitgenodigd om de proeverij bij te wonen in De Postkamer. Deze horecagelegenheid was van oudsher het oude postkantoor van Heerde, maar is nu een mooi restaurant met diverse zalen.

Het selecte gezelschap van 12 personen bestond deze avond uit een mengeling van ervaren whiskydrinkers en beginners. Het voordeel van een relatief kleine groep is dat er vaak meer interactie ontstaat. En dat was ook deze keer het geval, er werden veel en goede vragen gesteld door het publiek.

Glengoyne

De proeverij startte met de Glengoyne 10 Years Old en Glengoyne 12 Years Old. Beiden fris en fruitig, maar omdat de 12 jaar oude Glengoyne iets meer first-fill rijping heeft ondergaan heeft deze whisky een rijkere smaak. De Glengoyne 18 Years Old wordt goed ontvangen. Met 50% first-fill sherryvatrijping heeft deze whisky veel gelaagdheid. We sluiten de reeks van Glengoyne af met de Cask Strength Batch #6. Deze whisky is rijk aan smaak, met peperige en fruitige tonen. Roel laat hierbij een aantal hapjes komen en die wordt goed ontvangen door de gasten.

Tamdhu

Door naar Tamdhu. De basis voor deze single malt wordt gelegd in Spanje. Tamdhu besteed veel aandacht aan de eikenbomen uit Galicië waar de vaten van worden gemaakt. Daarnaast zijn ze ook direct betrokken bij de sherryrijping in deze eikenhouten vaten welke in Jerez plaatsvind. Alle single malts van Tamdhu zijn namelijk 100% op sherryvaten gerijpt en Tamdhu wil precies weten met welke vaten zij werken en kiezen alleen voor de beste. De Tamdhu 12 Years Old heeft daarom een rijk karakter van oloroso sherry. De Tamdhu Batch Strength Batch #4 heeft een alcoholpercentage van 57.8% en bevat een heerlijke combinatie van pittige, zoete en kruidige smaken.

Smokehead Islay Single Malt

De proeverij eindigt met twee glazen Smokehead Islay Single Malt. Twee whisky’s die men in Heerde niet snel zal vergeten. Deze single malts van Islay geeft weinig prijs over de achtergrond van de whisky’s, maar dat is ook niet nodig; Islay zegt voldoende! Deze whisky’s zijn niet voor iedereen weggelegd en daagt elke smaakpapil uit. Het 1e glas was de ‘gewone’ Smokehead Islay Single Malt, welke een mooie turfsmaak heeft. In het 2e glas had Joël de High Voltage geschonken. Deze Smokehead heeft een alcoholpercentage van 58% en geeft naast die medicinale tonen ook mooie smaken van o.a. gerookte amandelen. Een whisky die de hele avond zal blijven hangen!

Bedankt!

Hartelijk dank aan Roel Herfens van Slijterij Herfkens voor het initiatief van deze proeverij, het verzorgen van de hapjes en het regelen van een geweldige locatie!

 

Back to top