Door naar content

New World Whiskies laten zich smaken in historische binnenstad Zaltbommel

12 december 2019

ZALTBOMMEL – Vrijdag 29 november 2019

Op vrijdag 29 november organiseerde Wijnkoperij Van Boort uit Zaltbommel zijn allereerste whiskyfestival. Dit festival vond plaats in de Gasthuiskapel, één van de mooiste gebouwen in de prachtige historische binnenstad van Zaltbommel.

Namens De Monnik Dranken was Joris Post naar de Bommelerwaard afgereisd. Hij had een mooie selectie whisky’s meegenomen. Zoals bijvoorbeeld de Schotse whisky’s van Loch Lomond, Glen Scotia en GlenAllachie, maar ook de ‘New World Whiskies’ van Rampur (India), Mars (Japan) en Kavalan (Taiwan).

New World Whiskies

Joris informeerde de bezoekers uitgebreid over de achtergronden van de diverse whisky’s en liet deze vervolgens natuurlijk uitvoerig proeven. De meeste aandacht ging uit naar de whisky’s uit Azië. Met name Rampur Indian Single Malt, Mars Kasei Blended Whisky en Kavalan Classic Single Malt Whisky konden rekenen op lovende kritieken.

Hieronder een korte omschrijving van deze whisky’s:

Rampur Indian Single Malt Whisky

Deze whisky is afkomstig van de Rampur Distilllery uit India. De distillery ligt ten oosten van New Delhi op slechts honderd kilometer afstand van de grens met Nepal. Door het warme en vochtige klimaat waarin deze whisky rijpt, krijgt de whisky verrassende geuren en smaken. Zo is de Rampur Indian Single Malt bijvoorbeeld kruidig en bevat tonen van rozen en verse lychees.

Mars Kasei Blended Whisky

De Kassei is begin dit jaar toegevoegd aan het portfolio van de Mars Shinshu Distillery uit Japan. Het is een zachte en milde whisky en daarmee een heerlijke ambassadeur van de Japanse whiskystijl. De geur van witte bloemen en rijp fruit in combinatie met tonen van honing, groene appel en witte druif vielen goed in de smaak in Zaltbommel.

Kavalan Classic Single Malt Whisky

De whisky’s van Kavalan uit Taiwan staan vaak volop in de belangstelling tijdens proeverijen en festivals. En dat is niet voor niets. De relatief jonge distilleerderij is een snel rijzende ster in ‘whiskyland’, zo won de Kavalan Distillery (sinds 2005) al meer dan 270 gouden awards, nam men al 8x een ‘Whisky of the World’ award in ontvangst en werd men 4x Spirits Producers of the Year! Met name de Kavalan Classic kon de whiskyliefhebbers uit Zaltbommel bekoren. Het is een frisse en zijdezachte whisky, met tonen van tropisch fruit zoals mango.

Bedankt

We kijken zeer tevreden terug op deze geslaagde 1e editie van het Whiskyfestival Zaltbommel en kijken uit naar de 2e editie!

Back to top