Door naar content

De Transcontinental Rum valt goed in de smaak bij Slijterij Adegeest

30 januari 2019

De Transcontinental Rum valt goed in de smaak bij Slijterij Adegeest

  VOORSCHOTEN - 24 januari 2019 Bij Slijterij Adegeest te Voorschoten houden ze wel van een goede planning. Terwijl koning winter Nederland in z’n greep had met temperaturen ver onder het vriespunt, werd er een rum proeverij gehouden met rum uit de Caribean. Op de proeftafel stond rum uit Panama, Guadeloupe, Barbados, Guyana en Jamaica. Een hele mooie line-up met de divers rum-stijlen. De Transcontinental Barbados, de El Dorado uit Guyana en de Hampden Estate uit Jamaica zijn zogenaamde Engelse rumstijlen. Dat houdt in dat ze worden gedistilleerd in Pot Stills en een lange rijping op eiken vaten ondergaan. Dit geeft deze rumstijl een kruidige, levendige, donkere, zware en krachtige smaak. De Transcontinental Guadeloupe is een Franse rumstijl, die gemaakt wordt van versgeperst suikerriet en gedistilleerd wordt in colum stills hetgeen resulteert in meer fruitige, intense, bloemige en aardse smaken. De Spaanse rumstijl werd vertegenwoordigd door de Transcontinental Panama. Deze rum soort wordt ook gedistilleerd in een colum still maar heeft een rijping ondergaan volgens het Solera systeem, hetgeen exact hetzelfde is als bij de Sherry. Het kenmerk van deze rumstijl is de ronde, licht boterige en zoete smaak. Voor de aanwezige gasten waren de verschillen een openbaring maar ook de foodpairing met o.a. licht gerookte amandelen en Pimm koekjes konden de gasten bijzonder waarderen. Via deze weg willen wij Petra en Michel nogmaals hartelijk danken voor deze warme avond bij een koude buitentemperatuur.
Back to top