Door naar content

Veel belangstelling voor de Kavalan Whisky uit Taiwan op “Whisky aan het Strand”

31 januari 2019

Kavalan Whisky uit Taiwan op “Whisky aan het Strand”

OUDDORP - 25 januari 2019

Het whiskyfestival “Whisky aan het Strand” werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. De locatie was dit jaar “Werelds aan het strand”, een prachtige locatie voor dit festival. Maar liefst 300 whiskyliefhebbers kwamen af op dit sfeervolle festival. De Monnik Dranken was, in samenwerking met úw topSlijter Breur uit het nabijgelegen Hellevoetsluis, uiteraard ook aanwezig.

Op onze  proeftafel stonden maar liefst 40 verschillende whisky’s uit alle windstreken van de wereld. De whisky’s van Kavalan uit Taiwan konden zich verheugen op een ruime belangstelling van de gasten. Als een lopend vuurtje ging het rond, “ik heb gehoord dat ik die Kavalan whisky eens even moet proeven, want dat schijnt toch wel heel bijzonder te zijn”. De Kavalan Solist Sherry Cask werd niet voor niets in 2012 al uitgeroepen tot beste Single Malt Whisky ter wereld. En dat terwijl de Kavalan Distillery toen nog maar enkele jaren operationeel was. Naast de Schotse Single Malt Whisky’s van Loch Lomond, Glen Scotia, Glencadam, Tomintoul, Glengoyne, Smokehead en Tamdhu stonden er ook de Blended Malt Whisky’s van MacNair’s op de proeftafel.

MacNair’s is een Blended Malt Whisky die is samengesteld door de befaamde Billy Walker, tegenwoordig eigenaar van de The GlenAllachie Distillery. Toen Billy Walker de GlenAllachie Distillery in 2017 kocht en hij een rondje door zijn Warehouses liep, ontdekte hij veel verschillende vaten, waaronder ook vaten met geturfde [rokerige] whisky’s. Hij was zo onder de indruk van de peated kwaliteit, dat hij dacht “hier moet ik iets mee” en zo ontstond de MacNair’s serie met  daarin: Macnair’s Blended Malt Scotch Whisky, Macnair’s 12yo Blended Malt Scotch Whisky en Macnair’s 21 yo Blended Malt Scotch Whisky. Een serie met hele mooie rokerige whisky’s zonder overheersende rook. Hetgeen bij zeer veel bezoekers van het festival in de smaak viel.

Via deze weg willen wij nogmaals het team van “Whisky aan het Strand” alsmede het team van “Werelds aan het Strand” bedanken voor een zeer geslaagde avond.

Back to top