Door naar content

Educatieve whiskymiddag voor personeel The Lobby Amsterdam

19 juli 2019
Educatieve whiskymiddag voor personeel The Lobby Amsterdam

Educatieve whiskymiddag voor personeel The Lobby Amsterdam

AMSTERDAM – Maandag 15 juli 2019 Een bezoek aan The Lobby in Amsterdam staat garant voor goed eten en drinken. The Lobby is een restaurant, bar en hotel met 2 vestigingen. De één aan de Fizeaustraat, op loopafstand van het Amstelstation en de ander op het Nesplein, pal naast de Dam. Beide high-end horecazaken onderscheiden zich o.a. door de passie van het deskundige personeel. Dit is ook wat de gast vandaag de dag van de horeca verwacht; de gast wil bij de hand genomen worden en een onvergetelijk moment hebben. The Crew_The Lobby Amsterdam
Kennis
Kennis en kunde van het personeel is een belangrijke schakel, dit hebben ze bij The Lobby in Amsterdam goed in de gaten. Zij besteden veel tijd aan educatie, het is niet voor niets dat men dicht tegen een Michelinster aanzit! Whiskycollectie The Lobby beschikt over een uitgebreide whiskycollectie, waartoe een aantal fraaie single casks behoren. Wanneer een gast een glas whisky wil bestellen is het van belang dat er een goed advies wordt gegeven. Kennis op het gebied van whisky is dan ook essentieel voor het barpersoneel bij The Lobby. Het is altijd goed om deze kennis even op te frissen en op een nóg hoger niveau te brengen. Educatie Daarom had Monika, barmanager aan de Fizeaustraat, op maandag 15 juli een educatieve whiskymiddag voor het personeel georganiseerd. Namens De Monnik Dranken kwamen Thijs van Bavel en Joël de Kock langs voor een heuse 'whisky education' middag. Een enkeling van de jonge en enthousiaste groep personeelsleden kan zich gerust tot de categorie 'whiskykenners' rekenen, maar gelukkig konden Thijs en Joël de crew ook nog het één en ander bijbrengen. De middag begon met een theoretisch gedeelte, waarbij o.a. het productieproces aan de orde kwam en werd uitgelegd hoe de verschillen in geur en smaak ontstaan. Daarnaast werd in gegaan op termen als cask strength, single cask en een blended whisky. Maar ook waarom een single cask niet per se 'beter' smaakt dan een blend. Line-up whisky The Lobby Amsterdam
Whisky Tasting
Na het theoretische gedeelte was het de hoogste tijd om te gaan proeven. De verschillen in geur en smaak tussen een bourbon uit Amerika en rokerig smakende Islay single malt uit Schotland kun je namelijk het beste uitleggen door deze te laten proeven. Naast de Buffalo Trace en Smokehead Islay Single Malt stonden nog 6 andere whisky's op de proeftafel. Met behulp van een aromawiel konden de bartenders verschillende geuren en smaken herkennen. Wij hopen dat de opgedane kennis van smaken en eigenschappen een mooie aanvulling zal zijn bij het adviseren van de gast bij de keuze van een glas whisky.
Bedankt
Langs deze weg willen wij Monika en het team van The Lobby bedanken voor hun enthousiasme tijdens deze leerzame whiskymiddag.  

Line-up bij The Lobby

Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey

Scallywag Speyside Blended Malt Scotch Whisky

Glengoyne 12 YO Single Malt Whisky

Glengoyne 15 YO Single Malt Whisky

Kavalan Concertmaster Port Cask Finish

Tamdhu 12 YO Speyside Single Malt Scotch Whisky

Tamdhu Speyside Cask Strength batch #4 57,8%

Smokehead Islay Single Malt

Back to top