Door naar content

Faustino wijnen op 22e editie van het Zwarte Cross Festival

29 juli 2019
Faustino wijnen op 22e editie van het Zwarte Cross Festival

Faustino wijnen op 22e editie van het Zwarte Cross Festival

LICHTENVOORDE – 18 juli 2019 t/m 21 juli 2019 2019 Wat in 1997 begon als een relatief bescheiden feestje ‘in de wei van Teunis en Ans’ in Hummelo, groeide uit tot het grootste festival van Nederland met 220.000 bezoekers, verspreid over drie dagen. Dit succes is grotendeels te verklaren door de grote diversiteit en de ongedwongen sfeer. Tussen het diverse aanbod aan eet- en drink stands, stond er dit jaar voor het eerst op de Zwarte Cross een heuse wijnbar.
Faustino wijnbar
Op de 22e editie van het Zwarte Cross festival, stond een hagelnieuwe Faustino wijnbar op de Theaterweide, waar bezoekers de meest fantastische Faustino wijnen konden bestellen. De Theaterweide bleek de perfecte locatie voor de bar, aangezien de bezoekers van deze weide echte Bourgondiërs zijn. Dit bleek wel uit het aantal bezoekers dat de weg richting de Faustino wijnbar had gevonden. Massaal werden er glazen Faustino Cava Semi-Seco, Faustino V Blanco, Faustino V Rosado, Faustino Crianza en Faustino I Gran Reserva besteld. Vooral de Faustino Cava Semi-Seco en Faustino V Rosado bleken, vanwege de zomerse temperaturen, populair bij de bezoekers.
Faustino Cava Semi-Seco
De Faustino Cava Semi-Seco is perfect voor de liefhebbers van een wat zoetere bubbel. De cava heeft heerlijke complexe, fruitige aroma’s met florale tonen en een mooie evenwicht tussen het fruit, de frisse zuren en het restzoet. De Faustino V Rosado is een prachtig heldere roze, met aroma’s van frambozen en een florale toets. Smakelijk, expressief en lekker sappig met een plezierige afdronk.
Le Carburateur
Naast een Faustino wijnbar, had de Zwarte Cross organisatie nog een attractie voor de echte fijnproever: festival sterrenrestaurant ‘Le Carburateur.’ In dit festival sterrenrestaurant, geleid door Rik Jansma (chef-kok van sterrenrestaurant De Basiliek in Harderwijk), werden de heerlijkste gerechten geserveerd. De gerechten werden gecomplementeerd door de mooiste wijnen en onder het bladerdak konden bezoekers even heerlijk bijkomen en de glazen laten klinken. Een aantal fantastische wijn-spijs combinaties, geserveerd in dit festival sterrenrestaurant willen wij u niet onthouden: • Croque Monsieur, lauw warm met tomaat, mozarella, kreeft en basilicum, geserveerd met een glas Ventisquero Grey Sauvignon Blanc. Een wijn met de uitgesproken smaak van een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland, maar dan met de elegantie van die uit de Loire. • Ganzenlever met paling, groene appel en klaverzuring, geserveerd met een glas Château Bélingard Bergerac Blanc Moelleux. Een frisse, lichtzoete wijn met tonen van wit fruit. • Heilbot met hazelnootboter, bloemkoolstructuren en bladselderij, geserveerd met een glas Domaine des Marronniers Chablis 1er Cru Montmains. Een prachtig goudkleurige wijn, waarbij de aroma's puur, vederlicht en mineraal van karakter zijn. • Black Angus biefstuk met zilveruien jus, bloemkoolstructuren en bladselderij, geserveerd met een glas Viticcio Chianti Classico Riserva. Een intense en krachtige wijn met een aangename kruidigheid (kaneel, nootmuskaat en vers gemalen peper) en zachte tannines door de houtrijping.
Fantastisch weekend!
Terugblikkend kan gesproken worden van een fantastische 22e editie van het Zwarte Cross festival. Wijnliefhebbers bleven nog lang hangen in de wijnbar en men genoot zichtbaar van de Faustino wijnen en de bijbehorende verhalen van het barpersoneel over het wijnhuis en de wijnen.
Back to top