Door naar content

Hayman’s Gin beloond met vele awards!

16 juli 2019
Hayman’s Gin beloond met vele awards

Hayman’s Gin beloond met vele awards!

OLDENZAAL - Dinsdag 16 juli 2019 Het was een geweldige week voor Hayman’s Gin. Het familiebedrijf uit Londen wist meerdere awards in de wacht weten te slepen met de True English Gins. Anders dan de meeste gin distilleerderijen, distilleert Hayman’s Gin nog op dezelfde wijze 150 jaar geleden: met het traditionele recept van toen en een tweedaags distilleerproces.
The International Spirits Challenge 2019
Ware erkenning voor het unieke 150-jaar oude familierecept van Hayman’s London Dry Gin kreeg de Londenaren van het ervaren en gespecialiseerde panel van de International Spirits Challenge. Hayman's Gin werd beloond met het hoogste bereikbare in de categorie: de Gin Trophy. De prestigieuze ISC staat bekend om de precieze en deskundige wijze van jureren en de competitie wordt geroemd om zijn hoge kwaliteit. Hayman’s: “The International Spirits Challenge awarded the Gin Trophy to Hayman’s London Dry. An award we are particularly proud of as an experienced panel of specialist judges credited Hayman’s London Dry with the highest accolade in its category. A true recognition of our unique 150 year-old family recipe that still uses a traditional 2 day distillation process.”
The Gin Masters 2019
Niet alleen de International Spirits Challenge was succesvol voor Hayman’s Gin. Afgelopen week heeft het in de branche zeer gerespecteerde magazine The Spirits Business de resultaten van The Gin Masters 2019 bekend gemaakt. Dit jaar had de gin competitie maar liefst 300 inzendingen. Uitdaging Met verschillende categorieën, gebaseerd op prijs en soort, was het voor de  experts een fantastische uitdaging om deze gins blind te jureren en te beoordelen. De beste inzendingen werden vervolgens beloond met een medaille; Master - Gold - Silver. Hayman's Sloe Gin Uitblinker in de categorie Sloe Gin was Hayman’s Sloe Gin, welke als enige van alle inzendingen een Master medaille toegekend kreeg. Daarnaast werden ook Hayman’s London Dry en Hayman’s Old Tom bekroond met respectievelijk een gouden en een zilveren medaille.
Nordés Atlantic Galician Gin
Ook Nordés Atlantic Galician Gin viel in de smaak. De Spaanse gin ontving, in de categorie Super Premium, de eerste Master medaille van de dag. Nordés werd hierbij geprezen met de woorden “smooth, herbaceous and delicious”.
Edinburgh Gin Liqueur
Op het einde van de dag werden diverse gin likeuren geproefd. De gin likeuren van Edinburg behoorden hierbij tot de uitblinkers. De authentieke smaak van vlierbloesem in Edinburgh Gin Elderflower Gin Liqueur gaf de doorslag voor de enige Master medaille in deze categorie. Ook de "sweet and spicy, well balanced” Edinburgh Gin Rhubarb and Ginger Gin Liqueur viel in de smaak met een gouden medaille.
Mooie resultaten
Uiteraard zijn wij enorm trots om al deze prachtige merken te vertegenwoordigen in Nederland.
Back to top