Door naar content

Hubrecht Duijker proeft 'warm-weer' wijn Domaine des Souterrains Gamay 2018

05 juli 2019
Hubrecht Duijker proeft 'warm-weer' wijn Domaine des Souterrains Gamay 2018

Hubrecht Duijker proeft 'warm-weer' wijn Domaine des Souterrains Gamay 2018

OLDENZAAL - Vrijdag 5 juli 2019 Juli 2019 - Hubrecht Duijker heeft voor de maand juli weer een aantal wijnen geproefd en beoordeeld, waaronder Domaine des Souterrains Gamay 2018 uit de Touraine nabij Tours in het midden van Frankrijk. Ook de Condesa de Leganza Verdejo 2018 uit La Mancha werd door de invloedrijke wijnjournalist 'nader bekeken'.
Domaine des Souterrains Gamay 2018
Touraine Hij groeide op in Parijs, werkte binnen de medische sector in China en streek uiteindelijk neer in de Cher Vallei. Om daar in 2011 de wijnbezitting Domaine des Souterrains van 23 hectare over te nemen. Een jaar later kwam het, toen vervallen en historisch rijke Château de Selles-sur-Cher ook in zijn bezit. Dit Château is ook een soort etalage geworden voor zijn wijnen. De desbetreffende ondernemer annex wijnbouwer is Nicolas Mazzesi. Zijn gamma bevat o.a. een rode 'warm-weer' wijn en een pure Gamay, die je net als een Beaujolais fris moet drinken. De wijn heeft een vrij lichte structuur en offreert lekker wat fris, sappig fruit plus een blaadje laurier.
Condesa de Leganza Verdejo 2018
Vino de la Tierra de Castilla Op de immense Hoogvlakte van La Mancha beschikt Bodegas Leganza over een ook immense wijngaard – van maar liefst 1000 hectare. Het domein behoort al zo’n tien jaar aan de groep Faustino die zijn zetel heeft in Rioja. Het druivenras verdejo echter, gebruikt voor de Condesa de Leganza 2018, vindt zijn oorsprong in Rueda. 'Frissigheid' typeert deze elegante, enigszins floraal geurende en vaag naar passievrucht smakende wijn die tegelijk discreet kruidig is. Hubrecht Duijker
Back to top