Door naar content

Walter Dierking 25 jaar bij De Monnik Dranken

08 juli 2019

Walter Dierking 25 jaar bij De Monnik Dranken

Walter Dierking 25 jaar bij De Monnik Dranken

OLDENZAAL - Vrijdag 5 juli 2019 Voor onze collega Walter Dierking is een feestavond georganiseerd vanwege het feit dat hij vanaf maandag 1 juli jl. 25 jaar werkzaam is bij De Monnik Dranken. Dit jubileum is gevierd bij onze horeca relatie Stadscafe Moatman te Oldenzaal. Walter Dierking 25 jaar bij De Monnik Dranken_f1

Hummer

Walter, zijn echtgenote Marjan, en hun kinderen Anna en Justin werden om 20.00 uur vanuit hun huis in Oldenzaal opgehaald door maar liefst twee auto’s: een fraaie Hummer die hier vaker voor wordt ingezet en een mooie klassieke cabrio Mercedes, de favoriet van Walter. Om ca. 20.30 uur kwamen ze aan bij de feestlocatie, alwaar de familie Dierking werd opgewacht door alle aanwezige feestgangers.

Speciale band

Met de familie Dierking heeft De Monnik dranken en ook de familie Olde Monnikhof een speciale band vanuit het verleden. Walters vader, Sjonnie Dierking, is destijds als 16-jarige bij ons begonnen en heeft meer dan 43 jaar bij De Monnik Dranken gewerkt, waarvan zo’n 25 jaar als adjunct directeur. In augustus 1999 heeft hij gebruik gemaakt van de toenmalige VUT, waarvan hij jammer genoeg maar ruim een jaar heeft kunnen genieten. Letterlijk aan de hand van zijn vader was Walter reeds op hele jonge leeftijd kind aan huis bij De Monnik Dranken. Op 15-jarige leeftijd begon hij officieel als zaterdag- en vakantiewerker en alle facetten op logistiek gebied kreeg hij in de loop der jaren onder de knie.

Vaste dienst

Na de MAVO en de MTS, afdeling energietechniek met succes te hebben afgerond, heeft hij als dienstplichtige 7 maanden in het leger gediend, bij het onderdeel speciaal vervoer. Vervolgens kwam Walter op 1 juli 1994 op 22-jarige leeftijd bij ons in vaste dienst. Hij deed alle werkzaamheden met betrekking tot magazijn en vervoer en werd zodoende op deze gebieden een zeer vakkundige allrounder.

Hoofd logistiek

Na verloop van tijd werd hij hoofd magazijn overige artikelen (aan de kantoorkant van de Haerbroekstraat). Na onze verhuizing naar de Deventerstraat is zijn functie gewijzigd in hoofd inkomende goederen en tevens plaatsvervangend hoofd magazijn / logistiek. Vervolgens werd Walter vanaf 5 februari 2010 als hoofd logistiek, eindverantwoordelijk voor het totale logistieke gebeuren met een vaste groep van ca. 13 chauffeurs en ca. 45 magazijncollega’s. Walter wordt direct bijgestaan door Roy Hofsté als plaatsvervangend hoofd logistiek, Jan Oude Wolcherink als hoofd magazijn, alsmede de ploegleiders Harry Holsbeek en Rob van der Weerd en hun plaatsvervangers Niek Heutink en Hassan Kassem. Inmiddels werken ook zijn vrouw Marjan en dochter Anna parttime bij ons.

Diverse studies

In de loop der jaren heeft hij zijn kennis verhoogd middels diverse studies, cursussen en trainingen, met name op gebied van logistiek en begeleiding van personeel. Walter is een zeer capabele en sociale praktijkopleider voor onze logistieke stagiaires, die de opleiding volgen tot chauffeur of magazijnmedewerker. Onze afdeling logistiek is een goed geoliede machine, waarbij optimalisatie van alle processen wordt nagestreefd. Walter doet zijn werkzaamheden op zijn geheel eigen wijze, met veel enthousiasme, inzet en een heel groot hart voor de zaak. Hij heeft begrip voor de diverse belangen van ons bedrijf, denkt integraal en stelt zich altijd positief kritisch op. Hij weet goed wat er leeft onder magazijncollega’s en chauffeurs en de verstandhouding en communicatie met alle DMD- afdelingen, leveranciers en klanten is goed. Hij handelt zeer praktisch met begrip voor het sociale aspect.

Geslaagde feestavond

De afwisseling en dynamiek vindt Walter het leukst van zijn functie en vernieuwingen binnen ons bedrijf ziet hij als uitdagingen. Daarnaast zijn collegialiteit en een goede sfeer zaken die bij hem ook zeker van toepassing zijn. Kortom een Monnik collega met wie we heel blij zijn. Het was een drukbezochte, gezellige en geslaagde feestavond, met lekkere drankjes en een heerlijk buffet. Walter Dierking 25 jaar bij De Monnik Dranken

Gouden Monnik speld

Namens directie en MT werd Walter toegesproken door Hans Olde Monnikhof en namens onze personeelsvereniging door Wouter Scholten. Walter is onderscheiden met de gouden Monnik speld en heeft twee enveloppen met inhoud ontvangen, terwijl er bloemen waren voor Marjan. Momenteel zijn er 2 collega’s werkzaam met een dienstverband van 40 jaar of langer, 15 collega’s met een dienstverband tussen de 25 en 39 jaar en 28 collega’s met een dienstverband tussen de 12 ½ en 24 jaar. Walter Dierking 25 jaar bij De Monnik Dranken

Back to top