Door naar content

MacNair’s Lum Reek 21 YO hemels genoegen in Kerk aan de Ring Hellevoetsluis

05 juni 2019
MacNair’s Lum Reek 21 YO hemels genoegen in Kerk aan de Ring Hellevoetsluis

MacNair’s Lum Reek 21 YO hemels genoegen in Kerk aan de Ring Hellevoetsluis

HELLEVOETSLUIS - Zaterdag 25 mei 2019 Op zaterdag 25 mei stond de 4e editie van het Hellevoetse Whisky Trail op het programma. Dit festival werd georganiseerd door Ăşw topSlijter Sjaak Breur. In een gezellige en open setting konden de ruim 300 bezoekers genieten van een uitgebreid assortiment whisky's uit diverse landen. Namens De Monnik Dranken liet whisky ambassadeur Ronald Anneveldt de gasten diverse whisky's uit Schotland proeven, maar ook whisky uit bijvoorbeeld Taiwan stond op de proeftafel.
MacNair’s Lum Reek 21 YO
Een blend van de beste peated malts van Islay en Speyside viel bijzonder goed in de smaak in Hellevoetsluis. We hebben het hier over de MacNair’s Lum Reek Peated 21 Years Blended Malt Whisky, een creatie van de hand van Billy Walker. Deze whisky doet er maar liefst 21 lange jaren over om zijn smaak te krijgen. En dat werd gewaardeerd door de aanwezige whiskyliefhebbers. De term 'hemels genoegen' viel meerdere malen, bijzonder toepasselijk met Kerk aan de Ring als locatie! Proefnotities De whisky heeft gerijpt op oloroso, virgin oak en rode wijn vaten en bevat een geur van imponerende turf rook met pure chocolade en toffee. Deze MacNair's Lum Reek bevat smaken als  tabak, leer, cederhout en een vleugje turfrook met veel cacao, vanille, honing en kruiden. Kavalan Single Malt Whisky Sherry Cask Solist proeven in Hellevoetsluis
Fans voor Kavalan Single Malt Whisky Sherry Cask Solist
De whisky's van Kavalan uit Taiwan krijgen er steeds meer fans bij. De populariteit van Kavalan groeit hiermee net zo snel als dat de whisky verdampt uit de eikenhouten vaten waarin het ligt te rijpen. Tropisch De temperatuur in Taiwan is namelijk vrij hoog waardoor per jaar 12% tot 15% van de inhoud verdampt. Hierdoor gaat het rijpingsproces van de whisky veel sneller dan in bijvoorbeeld Schotland waar het percentage op slechts 2% per jaar ligt. Solist Sherry Cask Met name de reacties op de Kavalan Solist Sherry Cask waren zeer positief. Deze whisky rijpt op Oloroso sherry vaten en staat bekend om diens volle en rijke smaken.
Bedankt
Langs deze weg willen wij het team van Ăşw topSlijter Sjaak Breur en de aanwezige whiskyliefhebbers nogmaals bedanken voor de zeer geslaagde dag!  
Back to top