Door naar content

Rampur Sherry PX Finish toegevoegd aan assortiment Rampur Distillery

05 juni 2019
Rampur Sherry PX Finish toegevoegd aan assortiment Rampur Distillery

Rampur Sherry PX Finish Indian Single Malt toegevoegd aan assortiment Rampur Distillery

OLDENZAAL - Woensdag 5 juni 2019 Naast de reguliere Rampur Indian Single Malt komt de, aan de uitlopers van de Himalaya gevestigde, Rampur Distillery met een fraaie nieuwe uitgave. 108932 RAMPUR Sherry PX Finish Indian Single Malt Whisky 0,70 ltr. De verwachting is dat wij vanaf week 23/24 - 2019 kunnen uitleveren.
Rampur Sherry PX Finish Indian Single Malt
De Malt Master van Rampur selecteerde 48 uitzonderlijke Amerikaans eiken vaten uit de magazijnen van de Rampur Distillery en hevelde de whisky over op Pedro Ximenez Sherry Butts afkomstig uit de Spaanse sherry regio Jerez. Het resultaat van de jarenlange rijping op Amerikaans eiken in combinatie met een finish op de beste PX sherry butts is een heerlijke fruitige whisky met een rijke smaak aan complexe kruiden en gedroogd fruit.
Proefnotities
Neus Zoete kruidige aromaโ€™s, toffee, gedroogd fruit en kaneel. Een vleugje vanille en honing. Smaak Rijk aan karamel met kruiden. Mooi mondgevoel. Afdronk Lang met tonen van gedroogd fruit gecomplimenteerd door een nasmaak van vanille en honing. Rampur Sherry PX Finish Indian Single Malt is een limited 48 cask release en non chill filtered.
Over Rampur Indian Single Malt
Rampur wordt gedistilleerd in traditionele koperen pot stills. De distillery, gebouwd in 1943, ligt ten oosten van New Delhi op slechts honderd kilometer afstand van de grens met Nepal. De Himalaya zorgt het hele jaar door voor sterk tegengestelde klimaatomstandigheden. Dit geeft de whisky extra dimensie en diepte. Door het warme en vochtige klimaat rijpt de whisky hier erg snel. Waar de 'Angels Share', de verdamping van de whisky uit het vat in Schotland 2% per jaar is, is dit in India maar liefst 11 รก 12 % per jaar. Meer over Rampur Indian Single Malt Rampur Sherry PX Finish toegevoegd aan assortiment Rampur Distillery_ Himalaya
Back to top