Door naar content

Rode wijnen Viticcio boeien Gorinchem ondanks zomerse temperaturen!

06 juni 2019
Rode wijnen Viticcio boeien Gorinchem ondanks zomerse temperaturen

Rode wijnen Viticcio boeien Gorinchem ondanks zomerse temperaturen!

GORINCHEM - Vrijdag 31 mei 2019 Op vrijdagavond 31 mei organiseerde Mathijn van Mourik van Slijterij ’t Kleine Uiltje in Gorinchem in buurtcentrum de Aanlegsteiger een wijnproeverij. Naast wijn werd de proeverij ‘aangekleed’ door de plaatselijke kaas & delicatessenwinkel en bakker, en een DJ die de avond muzikaal omlijstte.
Zomerse temperaturen
Namens De Monnik Dranken informeerde Patrick van Egmond de bezoekers over de wijnen die op tafel stonden. Met een bloedheet weekend voor de boeg, lag de nadruk logischerwijs op wit en rosé met wijnen van Phebus, Domaine du Pré Semellé, Château d’Avrillé, Cuvée Marie-Christine van Château de l’Aumerade, Domaine Brunely, Domaine des Souterrains, Bodegas Portia en Viticcio.
Rode wijnen Viticcio
Toch waren het de rode wijnen van Viticcio, de Toscana Rosso en de Chianti Classico waar de bezoekers het meest enthousiast over waren. Toscana Rosso De wijn wordt gemaakt van druiven van jonge wijnstokken en heeft een robijnrode kleur. In de geur en smaak tonen van bloemen en vers sappig rood fruit met zachte tannine en aangename zuren. Deze wijn combineert uitstekend met bijvoorbeeld Ossobucco. Een Italiaans vleesgerecht, welke zijn oorsprong kent in Milaan. Chianti Classico Deze rijke Chianti Classico heeft voldoende structuur met uitgebalanceerde tannines en kruidige tonen van tijm. De fijne zuren zorgen ervoor dat deze wijn geen moment verveelt en de lange afdronk met cacao tonen is verleidelijk. Qua wijn & spijs combinatie vormen typische Toscaanse voorgerechten van kaas en gedroogd vlees, pasta met ragoutsaus en gegrild rood vlees een ideale combinatie met deze rode wijn.
Bedankt
We kijken terug op een geslaagde avond en bij deze danken we Mathijn voor de organisatie en de uitnodiging.
Back to top