Door naar content

Whisky uit het oosten populair op Whisky Festival Achterhoek in Vorden

24 juni 2019
Whisky uit het oosten populair op Whisky Festival Achterhoek in Vorden

Whisky uit het oosten populair op Whisky Festival Achterhoek in Vorden

VORDEN - Vrijdag 21 juni 2019 Vorden was de afgelopen periode 'the place to be' voor degene die van een beetje reuring houdt. Eerst  4 dagen lang genieten op het Mañana Mañana Festival. Daarna, om de toch ietwat lui geworden spieren los te maken, de Achtkastelenroute van Vorden fietsen om op vrijdag 21 juni volledig fit op de 3e editie van Whisky Festival Achterhoek te verschijnen.
Whisky Festival Achterhoek
Hoe wordt zo'n whiskyfestival in de Achterhoek georganiseerd? Men neme een weiland en zet hier een feesttent neer. Plaats een grote barbecue, nodig een aantal whisky importeurs uit, zorg voor goed weer en je hebt één groot whiskyparadijs!
Kavalan
Tijdens een whiskyfestival gaan de bezoekers op zoek naar nieuwe en onbekende whisky's. 'Proeven en ontdekken' was ook het motto in Vorden. Menig Achterhoeks whiskyliefhebber 'ontdekte' deze avond een potentieel nieuwe favoriete whisky! Ronald Anneveldt had namelijk een aantal interessante whisky's uit het 'Verre Oosten' open staan en daarvoor had men in Vorden zeer veel belangstelling. Status We hebben het hier over de whisky's van Kavalan uit Taiwan. Een relatief nieuwe distilleerderij, maar wel één met een snel rijzende status. Zo won de Kavalan Distillery (sinds de bouw van de distilleerderij in 2005) al meer  dan 270 gouden awards,  nam men al 8x een 'Whisky of the World' award in ontvangst en werd men 4x  Spirits Producers of the Year. Proeven In Vorden waren de reacties op Kavalan dan ook zeer positief. De bezoekers namen uitgebreid de tijd om bijvoorbeeld de Classic, de Concertmaster Port Cask of de Sherry Cask Solist te proeven.
Fans
De whisky's van Kavalan staan bekend om het frisse en fruitige karakter, iets dat bij de whiskyliefhebbers uit de Achterhoek zeer goed in de smaak viel.
Bedankt
Langs deze weg willen wij het team van Slijterij Pardijs nogmaals enorm bedanken voor de zeer geslaagde avond!  
Back to top