Door naar content

Zuidhorn ontdekt wijnen van Mooiplaas Wine Estate

06 juni 2019
Zuidhorn ontdekt wijnen van Mooiplaas Wine Estate

Zuidhorn ontdekt wijnen van Mooiplaas Wine Estate

ZUIDHORN - Vrijdag 24 mei 2019 Op 24 mei stond de 'Zuidhorner Proefbeleving' op het programma bij Zalencentrum Balk in Zuidhorn. Deze bier- en wijnproeverij werd georganiseerd door Drankenspeciaalzaak van de Cappelle, waarbij Zaal Balk de bijpassende hapjes verzorgde.
Proefbeleving
Namens De Monnik Dranken was Vincent Tijink naar het Groningse Zuidhorn afgereisd. Hij had een mooie selectie wijnen van Viña Ventisquero uit Chili en Mooiplaas Wine Estate uit Zuid-Afrika meegenomen. De avond draaide uit op één grote proefbeleving, waarbij de ruim 150 bezoekers op zoek gingen naar dat ene heerlijke speciaalbiertje of die wijn die zij nog niet eerder hadden ontdekt. Zuidhorn ontdekt wijnen van Mooiplaas Wine Estate_overzicht wijngaarden
Mooiplaas Wine Estate
Menig bezoeker was aangenaam verrast door de wijnen van Mooiplaas. Mooiplaas Wine Estate and Private Nature Reserve zoals het wijnhuis voluit heet, is prachtig gelegen tussen de majestueuze, vruchtbare bergen en twee oceanen in het beroemde wijngebied Stellenbosch in de West-Kaap, Zuid-Afrika. Heerlijke wijnen Op het 250 hectare grote domein, waarvan ongeveer 100 hectare aan wijngaarden en 60 hectare natuurreservaat, maakt wijnmaker Louis Roos heerlijke wijnen. In Zuidhorn vielen de heerlijk frisse The Lemongrass Sauvignon Blanc, de bijzondere The Bean Pinotage (met zijn kenmerkende koffie/mokka aroma) en de fruitige en soepele The Coco Merlot bijzonder goed in de smaak. Veel mogelijkheden De wijngaarden van Mooiplaas worden gekenmerkt door het vele hoogteverschil. Dit zorgt voor veel verschillende microklimaten binnen de 100 hectare aan wijngaarden. Iets dat uiteraard veel mogelijkheden biedt, maar ook ook veel kennis vraagt van wijnmaker Louis Roos. Daarnaast is milieuvriendelijke en duurzame wijnbouw essentieel vanwege het naastgelegen natuurreservaat. Roos Louis Roos is van mening dat wijnen authentiek moeten zijn en eer doen aan hun herkomst. Wijnen dienen elegant, in balans en gestructureerd te zijn. Kortom: plezier toevoegen aan het leven! Dit motto hadden ze in Zuidhorn ook goed begrepen. Vincent schonk menig glas (tropische en frisse) Roos Sauvignon Blanc en Roos Cabernet Sauvignon uit. Deze laatste wijn heeft 2 jaar houtopvoeding gekregen en kan dus goed ouderen. Dit is een heerlijke 'eetwijn' bij gerechten als lamsvlees of runderstoofpot. Ventisquero Reserva Zuidhorn
Viña Ventisquero
Naast de wijnen van Mooiplaas stonden er ook een aantal Chileense wijnen op de proeftafel. De wijnen van Viña Ventisquero behoeven nauwelijks nog introductie,  het wijnhuis draait al 20 jaar mee aan de top! Van Ventisquero kreeg men de soepele, fruitige en toegankelijke Clasico wijnen te proeven, alsmede een aantal wijnen uit de Reserva-serie.
Bedankt
Langs deze weg willen wij Magareth en Jos van Drankenspeciaalzaak van de Cappelle nogmaals hartelijk bedanken voor het organiseren van deze mooie proefbeleving!
Back to top