Door naar content

Bezoekers Woudenberg Whisky Event ontdekken een wereld aan whisky's

14 maart 2019
Bezoekers Woudenberg Whisky Event ontdekken een wereld aan whisky's

Bezoekers Woudenberg Whisky Event ontdekken een wereld aan whisky's

WAGENINGEN - Zaterdag 9 maart 2019 Op zaterdag 9 maart organiseerde Woudenberg Dranken, inmiddels alweer voor de 15e keer, het Woudenberg Whisky Event. Wat 15 jaar geleden begon als kleinschalig evenement is inmiddels uit gegroeid tot een vaste plek op de whisky kalender.

Woudenberg Whisky Event uniek festival

De organisatie is altijd perfect voor elkaar, maar wat dit festival echt uniek maakt is het publiek. De gemiddelde leeftijd hier is ten eerste veel lager dan bij andere festivals en ten tweede is het percentage vrouwen enorm hoog. Waarschijnlijk heeft dat te maken met het feit dat Wageningen een studentenstad is. Hier studeert men aan de Landbouwuniversiteit (Wageningen University & Research). We hebben het dan over studies in de richting van gezonde voeding, natuur en landbouw. En aangezien Nederland een absolute wereldspeler is op het gebied van landbouw komen er veel internationale studenten op het whiskyfestival af. En dat was te merken bij de stand van De Monnik Dranken.

Wereld aan whisky's

De samenstelling van het publiek leidde er toe dat met name de niet-Schotse whisky's volop in de belangstelling stonden. Rampur Indian Single Malt uit India, Mars Cosmo uit Japan, The Whistler uit Ierland, Hellyers Road uit Tasmanie en Kavalan uit Taiwan konden rekenen op ruime aandacht. En dan zie je het verschil tussen de generaties! De oudere generatie zegt; "Nou ja, ik weet het niet hoor.... Whisky uit Taiwan, dat kan toch niks zijn... Ze maken daar alles na." Maar na een aantal positieve woorden van het De Monnik Team wilden ze dan toch wat proeven. Dan zie je de bedenkelijke rimpels in het voorhoofd binnen een paar seconden verdwijnen in een glimlach van oor tot oor. Hier kan geen plastische chirurgie tegenop! "Wat is dit lekker zeg, dit had ik nooit verwacht.. Nou wil ik die andere Kavalan ook even proeven..." De jongere generatie zegt; "Heej, wat leuk. Whisky uit Taiwan. Ik wist niet dat ze daar ook whisky produceerden. Nou dat wil ik graag eens proeven". Wat de leeftijd ook is, uiteindelijk draait het allemaal om smaak. En dat zagen we inΒ het Junushoff Theater ook!
Bedankt
Via deze weg willen wij het team van Woudenberg Dranken nogmaals enorm bedanken voor een zeer geslaagde zaterdag. Het was weer top!
Back to top