Door naar content

Glengoyne Cask Strength Batch 006 favoriet op proeverij in Vries

14 maart 2019
Glengoyne Cask Strength Batch 006 favoriet in Vries

Glengoyne Cask Strength Batch 006 favoriet op proeverij in Vries

VRIES - Vrijdag 8 maart 2019 De maand maart staat voor Slijterij De Roemer in het teken van whiskyproeverijen.  Op vrijdag 8 maart vond de eerste van de twee proeverijen plaats in het sfeervolle proeflokaal. Samen met Ronald Anneveldt had men een speciale line-up samengesteld voor de whiskyliefhebbers uit Vries en omstreken.

Line-up Schotse whisky's in Vries

Er was gekozen voor whisky's uit de diverse whiskyregio's van Schotland. De regio’s waar deze whisky’s worden gedistilleerd kunnen een aanzienlijke invloed hebben op het karakter van de whisky en Ronald is dan de juiste man om hierover te vertellen. Hij kan, door zijn vele bezoeken aan Schotland, putten uit een enorme bron verhalen en anekdotes. GlenAllachie 12 YO, Speyside Tamdhu 12 YO, Speyside The Gauldrons Blended Malt, Campbeltown, Glengoyne Cask Strength, Highland Glencadam 17 YO Port Finish, Highland, Tomintoul 15 years Peaty Tang, Speyside Big Peat Blended Malt, Islay

Glengoyne Cask Strength Batch 006

Voor de vaste proeverijbezoekers van Slijterij De Roemer zaten er enkele onbekende whisky's tussen. We lichten er in dit nieuwsbericht één whisky uit. En dat is de Glengoyne Cask Strength Batch 006. Een enkeling had wel eens een whisky van Glengoyne geproefd, maar geen van de aanwezigen was bekend met de Glengoyne Cask Strength. Deze Glengoyne Cask Strength Batch 006 is gebotteld op 57,8% alcohol. Dat klinkt als een zware whisky, maar dat valt dus reuze mee... "Je merkt wel dat de whisky wat krachtiger is in de mond, maar dit vind je niet terug in de afdronk", was één van de reactie's. Smaak Krokante havermout biscuitjes, rijpe bananen en een vleugje peper; dit is de smaak van de langzaamste distillatie van Schotland. Glengoyne Cask Strength Batch 006 heeft gerijpt in sherryvaten van Europees en Amerikaans eiken en is volgens traditie gebotteld op cask strength en is un-chillfiltered. De gasten waren dan ook behoorlijk onder de indruk en deze whisky was dan ook veruit de favoriet van de avond.
Nog een proeverij
Op vrijdag 15 maart gaat een tweede groep de whisky's proeven en beoordelen. We zijn benieuwd wat zij er van vinden.
Bedankt
Via deze weg willen wij het team van Slijterij De Roemer nogmaals hartelijk danken voor een zeer geslaagde proeverij!
Back to top