Door naar content

Glengoyne, Tamdhu en Smokehead vallen in de smaak in Soest!

14 mei 2019
Glengoyne, Tamdhu en Smokehead vallen in de smaak in Soest

Glengoyne, Tamdhu en Smokehead vallen in de smaak in Soest!

SOEST – Donderdag 9 mei 2019 Op donderdag 9 mei organiseerde Slijterij & Wijnhandel van der Linden een whiskyproeverij met de whisky's van Glengoyne, Tamdhu en Smokehead.
Slijterij & Wijnhandel van der Linden
Wanneer je binnenloopt bij Van der Linden weet je meteen dat je in een slijterij voor liefhebbers bent. De inrichting heeft een mooie klassieke en tevens frisse uitstraling met een prachtig assortiment. De eigenaresse Angelique van der Linden praat vol enthousiasme over haar zaak die al meerdere generaties door de familie wordt beheerd. Aan tafel zitten diverse gasten van alle leeftijden. Een aantal zijn vaste gast bij de proeverijen van Van der Linden en een enkeling heeft nog nooit een proeverij meegemaakt. De proeverij bestaat uit een combinatie van Glengoyne, Tamdhu en Smokehead. Deze whisky’s vallen onder de vlag van Ian Macleod Distillers en bieden een breed scala aan smaken.
Glengoyne
De avond begint met Glengoyne. Van deze distilleerderij krijgen de gasten de Glengoyne 10 YO, Glengoyne 12 YO, Glengoyne Cask Strength Batch 6 59.8% en de Glengoyne 18 YO te proeven. Ze ervaren de diverse leeftijden, houtrijpingen en alcoholpercentages, terwijl de spirit van Glengoyne in elke fles het fruitige en vriendelijke karakter blijft bieden dat zo kenmerkend is voor deze distilleerderij.
Tamdhu
Door naar de Speyside, Tamdhu. Deze distilleerderij is opgericht in 1897 door een aantal grote namen uit de whisky-industrie om met de nieuwste technieken de beste whisky te creëren. Nu, ruim 120 jaar later, doet het die visie nog steeds eer aan. De Tamdhu 12 YO en de Tamdhu Cask Strength #3 58.3% worden uitgeschonken. De gasten proeven de rijke smaak van de 100% oloroso sherryrijping. Waar vroeger veel distilleerderijen in Schotland hier gebruik van maakten is dit inmiddels een unicum. Dit heeft Tamdhu een parel in de Speyside gemaakt. Vandaar dat na de proeverij de Tamdhu 12 was uitverkocht.
Smokehead
Van het vriendelijke karakter van Glengoyne en de rijke smaken van Tamdhu, eindigen we bij Smokehead. Eerst de Smokehead Islay Single Malt. De fles gaat open en de intensiteit van de geur vliegt door de slijterij. Turf en rook, smaken die overdonderen. De één vindt het niets, de ander vindt het heerlijk. Volgende stap, de Smokehead High Voltage, 58%. De gasten die eerst moeite hadden met de smaak beginnen de High Voltage opeens te waarderen, vanwege de diepgang die het hogere alcoholpercentage biedt. Een knaller van een afsluiter!
Bedankt
Hartelijk dank aan Angelique en Astrid voor alle hulp tijdens de avond en het openstellen van Van der Linden voor deze proeverij. De door hen verzorgde diverse hapjes van een lichte kaas, tot donkere chocola pasten goed bij de diverse whisky’s.
Back to top