Door naar content

Phebus Torrontes met witte asperges en ham op proeverij in Rijen

03 mei 2019
Phebus Torrontes met witte asperges en ham op proeverij in Rijen

Phebus Torrontes met witte asperges en ham op proeverij in Rijen

RIJEN – Donderdag 25 april 2019 Op donderdag 25 april vond er een Phebus Overzichtsproeverij plaats bij Harry van Strien úw topSlijter in Rijen. In de achterzaal van de lokale kroeg kwam een 30-tal enthousiaste wijnliefhebbers samen. Onder leiding van Nick Beute kregen de bezoekers maar liefst 11 wijnen van Phebus te proeven in combinatie met bijpassende hapjes.
Phebus Torrontes & witte asperges en ham
De eerste wijn van de avond was gelijk een voltreffer. De Phebus Torrontes in combinatie met witte asperges en ham smaakte heerlijk! Torrontes is de lokale held onder de Argentijnse witte druiven, een druivensoort die je eigenlijk bijna alleen in Argentinië aantreft. De Torrontes geeft aromatische, frisse en sappige wijnen, floraal van geur en muskaatdruivig van smaak. Je zou kunnen zeggen dat de wijnen van de torrontes druif het frisse van een sauvignon blanc in zich hebben, in combinatie met het bloemige aroma van viognier. Dit type wijnen (fris en toch vol bloemig aroma) geeft smaak en een bepaalde mate van 'speelsheid' aan de oer-Hollandse asperges! De bezoekers genoten ook van de overige wijnen en bijbehorende hapjes. Het was een uiterst smaakvolle en gezellige avond in Rijen!
Bedankt
Langs deze weg willen wij Harry van Strien en zijn vrouw Hanny dan ook hartelijk bedanken voor de gastvrijheid en de perfect georganiseerde avond! Phebus Torrontes met witte asperges en ham op proeverij in Rijen
Back to top