Door naar content

Amat Tannat en Rampur PX stralen in De Meern

18 november 2019

Amat Tannat en Rampur PX stralen in De Meern

DE MEERN – Zondag 10 november 2019 Op een heerlijke zonnige zondag in november reed Isabelle Barnhoorn, Accountmanager voor Slijterij & Wijnhandel goed geluimd naar De Schalm in De Meern. Hier organiseerde Slijterij-Wijnhandel W van Schaik een bijzonder evenement.
Wijn, bier en gedistilleerd
Ongeveer 150 bezoekers konden bij diverse stands genieten van wijn en gedistilleerd. Ook waren er meerdere bierbrouwerijen aanwezig. Isabelle had een lange tafel tot haar beschikking, waar zij een combinatie van wijn en gedistilleerd had uitgestald. Isabelle nam de gasten bijvoorbeeld mee langs de wijnen van Condesa de Leganza en Bodegas Carrau. Daarbij zorgde ze voor een ware beleving door de Amat Tannat van Bodegas Carrau niet alleen zo te laten proeven, maar de bezoekers ook te laten ervaren waarom deze wijn zo geschikt is bij het eten.
Bodegas Carrau Amat Tannat
Tannat is niet één van de makkelijkste druivenrassen omdat de druif nogal veel tannine bevat. Dit omzeilde Isabelle als volgt: eerst liet ze de Amat Tannat zo proeven. En daarna nadat men een klein beetje zout tot zich had genomen. Isabelle over zout en tannat Door het zout vallen de tannines weg en blijft er een zeer bijzondere smaakvolle wijn over. Dit is de topper voor het kerstdiner!
Grappa van Francoli
Naast de hiervoor genoemde wijnen liet Isabelle ook grappa proeven. En waar de Italianen zweren bij een glaasje grappa na het eten, daar blijft dit heerlijke distillaat in Nederland een klein beetje onderbelicht. En dat is niet terecht, aldus de bezoekers in De Meern. Neem bijvoorbeeld de Cask Finishes van Francoli Grappa, een prachtige nieuwe reeks van vatgerijpte grappa’s. Deze grappa’s rijpen op barolo-, bourbon-, sherry- of portvaten en dat geeft ze net een beetje extra!
New World Whiskies
Daarnaast kon men een aantal 'New World Whisky's' proeven. Zoals bijvoorbeeld Mars Cosmo, Mars Kassei en Mars Komagatake uit Japan. Ook stonden er diverse whisky's van Kavalan uit Taiwan op de proeftafel. Ten slotte was er buitengewoon veel interesse voor de whisky's van de Rampur Distillery uit India. In De Meern kon men de "gewone" select en de PX proeven. Zeker voor de nieuwsgierige wijnliefhebbers was het erg interessant om eens een glas whisky te proeven met hetzelfde smaakprofiel als een gewürztraminer uit de Elzas. En als de whisky dan ook nog eens een korte PX Sherry finish krijgt..., dan is whisky wel heel erg lekker!
Bedankt
Wij willen het hele team van Van Schaik hartelijk danken voor de organisatie van dit bijzondere evenement!
Back to top