Door naar content

Chablis Amphore Orange schittert samen met Rembrandt in Steyl

04 november 2019

Chablis Amphore Orange schittert samen met Rembrandt in Steyl

PURMEREND – Zondag 27 oktober 2019 Op zondag 27 oktober vond een najaarsproeverij plaats in Steyl. Deze werd georganiseerd door Drankenhandel Teeuwen en vond plaats bij het Limburgs Schutterij Museum. In het Schutterij Museum is een expositie van Rembrandt te zien; het is dit jaar precies 350 jaar geleden dat deze wereldberoemde Nederlandse schilder zijn ogen sloot. Tijdens deze expositie staat de Nachtwacht centraal met daarbij veel van zijn werk uit de 17de eeuw.
Wijn maken in de oudheid
Een mooie omgeving om even terug te blikken op de traditionele manier van wijn maken. De Chablis Amphore Orange van Domaine Mauperthuis leent zich hier uitstekend voor. Chablis Amphore Orange Dit is een bijzondere 'orange' wijn, gemaakt volgens methoden die teruggrijpen op de oudheid. De met de hand geoogste druiven worden ontsteeld, licht gekneusd en daarna vergist in een amfora van rode Toscaanse klei. De schilletjes blijven 12 maanden in contact met de jonge wijn, waarna de pulp in een verticale handpers wordt geperst. Vervolgens wordt de wijn zonder klaring of filtering gebotteld, waardoor een diep goudgele wijn met een roze flonkering ontstaat. Een mooie verrassing voor de wijnliefhebbers uit Steyl en omstreken.
Bedankt
Langs deze weg willen wij Chris, Ellen en hun dochters, alsmede de vrijwilligers van het museum hartelijk bedanken voor de organisatie.
Back to top