Door naar content

Cocktails op hoog niveau bij European Bartender School!

12 november 2019
Cocktails op hoog niveau bij European Bartender School!

Cocktails op hoog niveau bij European Bartender School!

AMSTERDAM – Maandag 11 november 2019 Op maandag 11 november waren 7 collega’s van De Monnik Dranken te gast bij de European Bartender School (EBS). Jonathan van Dorp liet zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van cocktails in combinatie met onze merken.
European Bartender School
De EBS is, anders dan de naam doet vermoeden, actief in 20 landen over de gehele wereld. De vestiging in Amsterdam is één van de meest gerenommeerde en Jonathan is daar school manager maar heeft ook ruime ervaring als bartender. Op de EBS volgen internationale studenten doorgaans een cursus van vier weken. Meerdere ex-studenten behoren inmiddels tot de meest vooraanstaande bartenders van de hele wereld. Tijdens de cursussen wordt op de EBS graag gewerkt met merken als Hayman’s Gin, Buffalo Trace, Glengoyne, Glen Scotia, Single Palenque Mezcal en vele anderen.
Cocktails en smaakbeleving
Na een uitleg over de EBS liet Jonathan enthousiast zien hoe je met onze merken op relatief eenvoudige basis cocktails kan maken waarbij je door een paar kleine aanpassingen weer een totaal andere smaakbeleving in je glas krijgt. Zo maakte hij onder andere een daiquiri met El Dorado 3 Years Old maar ook één met El Dorado 12 Years Old. Of wat te denken van een whisky sour met de Glengoyne 12 jaar oud. Erg verrassend was ook de paarse basilicum die verwerkt was in de cocktail met Hayman’s London Dry Gin. Basil Smash Cocktail - 50 ml Hayman’s London Dry Gin - 25 ml verse limoensap - 15 ml suikersiroop - Bosje paarse basilicum (Thaise basilicum), kan uiteraard ook met groene basilicum Doe de limoensap en basilicum in een Boston Shaker. Kneus de basilicum lichtjes en meng met de limoensap. Voeg de suikersiroop en Hayman’s London Dry Gin toe en vul aan met ijs. Goed shaken en ‘zeef’ de cocktail vervolgens met behulp van een strainer in een glas gevuld met ijs. Voeg nog wat basilicum toe als garnering en voilá: een heerlijke Hayman’s Basil Smash! Peniciline Cocktail - 60 ml Glengoyne 12YO - 25 ml vers limoensap - 25 ml gember-honing siroop - Scheutje Smokehead Single Malt Islay Whisky - Stuk gember Voeg de Glengoyne, limoensap, gember-honing siroop toe aan een shaker en vul aan met ijs. Goed shaken en ‘zeef’ de cocktail met behulp van een strainer in een whisky glas gevuld met ijs. Voeg vervolgens een scheutje Smokehead toe garneer met het stuk gember. [video width="848" height="480" mp4="https://monnik-dranken.nl/wp-content/uploads/2019/11/VID-20191112-WA0003.mp4"][/video]
Entertainment
Naast perfecte smaken wist Jonathan ook het nodige entertainment zoals vuur en rook toe te voegen aan de presentatie.
Leerzame middag
Namens de Monnik Dranken waren Cindy Wigbels, Floor Zanderink, Thijs van Bavel, Olivier Ensink, Frans Temmink, Joël de Kock en Patrick van Egmond aanwezig op deze zeer leerzame middag.  
Back to top