Door naar content

Filliers lanceert 10 jaar oude single malt whisky!

25 november 2019

Filliers lanceert 10 jaar oude single malt whisky!

OLDENZAAL – Maandag 25 november 2019 Sinds jaar en dag heeft Filliers Distillery ervaring in het maken van prachtige premium spirits. Dankzij deze ervaring hebben ze nu een 10 jaar oude whisky gelanceerd, welke uitsluitend op sherryvaten is gerijpt: 107876 Filliers Single Malt Sherry Oak 10YO
Generatie na generatie
Al 5 generaties lang creëert de Filliers Distillery prachtige premium spirits waarin vakmanschap en innovatie centraal staan. In het pittoreske Deinze, een klein plaatsje vlakbij Gent, stookt men er vandaag de dag nog op dezelfde ambachtelijke wijze als in 1880, toen de distilleerderij werd opgericht. De vijfde generatie meester distilleerders bij Filliers, Jan en Bernard Filliers, zijn gedreven in hun passie voor de nobele wereld van spirits en hebben hun handen in elkaar geslagen om hen ultieme doel te bereiken: het creëren van een unieke Filliers whisky. Ze hebben al hun expertise en ervaring bij elkaar gevoegd en het whisky recept keer op keer vernieuwd en verbeterd. Toen ze eindelijk op het punt waren dat alles klopte, hebben ze met trots de eerste Filliers whisky gelanceerd.
Filliers Single Malt Whisky
Deze unieke whisky is gemaakt van 100% gerstemout en  heeft 10 jaar gerijpt in sherry vaten. Het is de oudste, exclusief op sherryvaten gerijpte, Belgische whisky ooit! Om ook in de toekomst whisky te kunnen distilleren heeft de distilleerderij  geïnvesteerd in een nieuw warehouse en twee gloednieuwe koperen pot stills. Met al deze ontwikkelingen heeft Filliers whisky liefhebbers van over de hele wereld in staat gesteld om nog heel lang van het subtiele smaakpalet van de single malt te genieten. Neus Een duidelijke neus van sherry tonen, welke worden aangevuld met florale tonen en subtiel gedroogd fruit. Smaak De smaak is gebalanceerd door specerijen, donkere chocolade, walnoten en sinaasappel.
Tijdloos en smaakvol
De unieke spirit is gebotteld op 43% en wordt geleverd in een geweldige, exclusieve packaging, welke de whisky weerspiegelt: tijdloos en smaakvol. De verwachting is dat we vanaf deze week (week 48) kunnen uitleveren.
Back to top