Door naar content

Goes gecharmeerd van GlenAllachie

29 november 2019

Goes gecharmeerd van GlenAllachie

GOES – Zaterdag 23 november 2019 Op zaterdag 23 november vond er in het proeflokaal van Slijterij Bie de Bolle in Goes een mooie proeverij plaats. De bezoekers konden genieten van een mooie line-up met whisky's van de GlenAllachie Distillery. De Speyside distilleerderij heeft nog maar een korte geschiedenis op single malt gebied. De whisky werd tot voor kort met name gebruikt voor blended whisky. Dit veranderde toen Billy Walker in 2017 de distilleerderij overnam. Hij zag een distilleerderij met veel mogelijkheden. Mede dankzij de bijbehorende voorraad whiskyvaten die een grote diversiteit aan vaten bevat; van ex-sherry en ex-port vaten, tot ex-bourbon, ex-madeira en virgin oak. GlenAllachie Core Range De Monnik Dranken
Core-range GlenAllachie
Master Blender Billy Walker is na de overname gelijk aan de slag gegaan om de vaten te selecteren. Na maanden hard werken kwam hij in de zomer van 2018 met een fraaie 'core-range'. Deze kreeg men in Goes natuurlijk ook te proeven; GlenAllachie 10 Years Old Cask Strength, GlenAllachie 12 Years Old, GlenAllachie 18 Years Old en de GlenAllachie 25 Years Old. Cask management Naast de 'core-range' stonden er ook nog een paar andere pareltjes op de proefmat. Dit zijn stuk voor stuk limited editions en vaak single cask bottelingen. De New Make Spirit, in het Nederlands ook wel 'baby whisky' genoemd, is voor elke expressie hetzelfde. Het onderscheid zit in het gebruik van verschillende houtlageringen, ook wel cask management genoemd. GlenAllachie 12 YO PX Sherry Cask In Goes kreeg men bijvoorbeeld de GlenAllachie 12 YO PX Sherry Cask te proeven. Deze whisky rijpt de eerste 10 jaar op een ex-bourbon vat en krijgt een finish op een PX sherry vat. Daarnaast stond een glas van de in 2019 gebottelde GlenAllachie 2004 Single Cask PX Hogshead. Beide heerlijke whisky's, maar wat een verschil in smaak!
GlenAllachie 10 YO Port Wood Finish
Uit de Wood Finishes serie kreeg men de Port Wood te proeven. Deze 10 jaar oude gelimiteerde prachtige robijnrode single malt whisky heeft meer dan 8 jaar gerijpt op Amerikaans eiken. Hierna is de whisky verder gelagerd op premium Ruby Port Wood Pipes. Dit heeft geresulteerd in een diepe complexe smaak met fruitsmaken.
Bedankt
Gezien de reacties van de whiskyliefhebbers uit Goes gaat GlenAllachie een mooie en zeer vloeibare toekomst tegemoet! Langs deze weg willen wij et team van Slijterij Bie de Bolle en alle bezoekers nogmaals hartelijk bedanken voor de zeer geslaagde avond!  
Back to top