Door naar content

Harmelen onder de indruk van kwaliteit Ernest Rapeneau Champagne!

29 november 2019

Harmelen onder de indruk van kwaliteit Ernest Rapeneau Champagne!

HARMELEN – Vrijdag 22 november 2019 Op vrijdagavond 22 november stond er een overzichtswijnproeverij op het programma bij Slijterij Tjokko in Harmelen. Dustin Broekhuizen, eigenaar van de slijterij, had hiervoor o.a. Isabelle Barnhoorn van De Monnik Dranken uitgenodigd en Isabelle had een aantal heerlijke wijnen meegenomen naar Harmelen. Denk hierbij aan de champagne wijnen van Ernest Rapeneau, Angelo Negro uit Piemonte of de heerlijke Spaanse huiswijnen van Condesa de Leganza en Bodegas Montecillo!
Handleiding van Dustin
Voor de Harmelaars was het de eerste keer dat er op deze wijze een proeverij werd georganiseerd. Daarom had Dustin een soort 'proeverij handleiding' samengesteld waarop stond hoe de bezoekers het beste te werk konden gaan. Dustin over de te volgen tactiek Eerst kijken wat je wilt proeven, dan beginnen met mousserend, wit, rood en als laatste zoet! Met meer dan 100 openstaande wijnen kun je nu eenmaal niet alles proeven...
Champagne van Ernest Rapeneau
Bijna alle bezoekers maakten gebruik van de mogelijkheid om de verschillende champagnes van Ernest Rapeneau te proeven. Daarbij vielen vooral de Demi-Sec, Premier Cru en Blanc de Blancs enorm goed in de smaak. Sparkling wijnmaker van het jaar De champagnes van Rapeneau zijn van hoge kwaliteit. Dit werd in 2017 nog eens bevestigd door de International Wine Challenge, die de wijnmaker uitriep tot beste Sparkling wijnmaker van 2017.
Bodegas Montecillo
Ook de prachtige Rioja wijnen van Montecillo konden op een nieuwe fans rekenen. Zo werd de bijzondere Blanco Barrel Fermented Rioja als zeer verrassend ervaren evenals de Edicion Limitada Rioja Reserva. Dit is een limited edition, gemaakt van tempranillo en graciano. De graciano druiven komen van wijngaarden met lage opbrengsten uit het Tudelilla gebied, ÊÊn van de meest prestigieuze gebieden in de Rioja Baja.
Bedankt
Uiteraard werden er ook vele andere wijnen geproefd. We kijken terug op een zeer geslaagde en gezellige avond en willen Dustin Broekhuizen en zijn team dan ook hartelijk danken voor de organisatie!    
Back to top