Door naar content

Mars, Rampur en Kavalan op masterclass Mitra WX & More in Dronten

11 november 2019

Mars, Rampur en Kavalan op masterclass Mitra WX & More in Dronten

DRONTEN – Zaterdag 2 november 2019 Op zaterdag 2 november organiseerde Mitra Voogt een Mitra Xperience - Whisky & More voor whisky minnend Dronten. Naast whisky viel er nog veel meer te genieten, zo hadden Ronald en Joël namens De Monnik Dranken ook rum en cognac meegenomen.
New World Whiskies masterclass
Aan het festival ging een masterclass met 'New World Whiskies' van Rampur, Mars en Kavalan vooraf. Deze masterclass was geheel uitverkocht en de deelnemers waren onder de indruk van de te proeven whisky's en de bijbehorende achtergrondinformatie. Rampur De masterclass deelnemers kregen 2 whisky's uit India voorgeschoteld; Rampur Select en Rampur PX Finish. De whisky's van Rampur hebben herkenbare tonen van rozen en verse lychees, maar juist door de finish op PX vaten bevat de Rampur PX Finish meer tonen van pure chocolade en sultana rozijnen. Mars Daarnaast stonden er 2 whisky's uit Japan op de proefmat; Mars Cosmo en Mars Kasei. Deze whisky's worden gedistilleerd bij de Mars Shinshu Distillery, hoog in de Japanse Alpen. De Mars Kassei is begin dit jaar toegevoegd aan het portfolio van deze Japanse distilleerderij. Het is een zachte en milde whisky en daarmee een heerlijke ambassadeur van de Japanse whiskystijl. De geur van witte bloemen en rijp fruit in combinatie met tonen van honing, groene appel en witte druif vielen goed in de smaak in Dronten. Limited Editions Naast de Mars Cosmo en Kassei komen er tegenwoordig ook met enige regelmaat limited editions van deze distilleerderij beschikbaar voor de Nederlandse markt. Kavalan Ook kon men 2 whisky's uit Taiwan proeven, Kavalan Port Finish en Bourbon Oak. In de korte tijd dat de Kavalan Distillery bestaat hebben de whisky's al veel indruk gemaakt. De whisky's kenmerken zich als soepel, zacht en romig met daarbij een rijke geur van tropische, fruitige en zoete karakters.
Mitra Xperience - Whisky & More
Natuurlijk stonden er whisky's als Big Peat, Tomintoul, Glengoyne en Smokehead op de stand bij De Monnik Dranken. Maar men kon tijdens het festival in Dronten genieten van meer dan alleen whisky! Zo stond er cognac van Godet op tafel en konden de bezoekers rum proeven van El Dorado uit Guyana en van Hampden Estate uit Jamaica. Twee totaal verschillende soorten rum. Iets wat de gasten deed verbazen: "Nooit geweten dat rum zoveel kan verschillen qua smaak, maar dit is erg lekker!"
Bedankt
Via deze weg willen wij het team van de Mitra Voogt nogmaals enorm bedanken voor een zeer geslaagde avond.
Back to top