Door naar content

Mike Overvliet laat wijnen Château Lafite-Rotschild Beetje Proeven Enzo

01 november 2019

Mike laat wijnen Château Lafite-Rotschild Beetje Proeven Enzo

Mike laat wijnen Château Lafite-Rotschild Beetje Proeven Enzo

HELVOIRT – Zondag 27 oktober 2019 Afgelopen zondag 27 oktober was al weer de vierde editie van dit amusante en bourgondische evenement in het lommerrijke Helvoirt. Daar waar de loofbossen al hun herfsttooi voorzichtig ten toon spreidden, viel in het HelvoirThuis veel te ontdekken en veel te proeven.

Beetje Proeven Enzo

Beetje Proeven Enzo, want daar gaat het over, is een doorslaand succes en dat al voor de vierde keer op rij. Initiatiefnemer en organisator Edwin & Corine Pijnenburg geven extra invulling aan de term ‘Brabantse gezelligheid’.

Château Lafite-Rotschild

Het is een zeer leuk, laagdrempelig en sfeervol evenement. De Monnik Dranken stuurde één van haar zwaargewichten het Brabantse land in; Mike Overvliet, vinoloog, liquorist en zelf benoemd ‘whiskyvlogger’ gaf ‘acte de presence’ met dit keer de wijnen van Château Lafite-Rotschild. Bordeauxwijnen maar ook wijnen uit de Languedoc, eveneens van Château Lafite-Rotschild en ‘last but not least’ de Chileense wijnen onder de noemer Los Vascos. Het was allemaal te proeven en het moet gezegd; het waren vooral de Los Vascos wijnen die zeer in de smaak vielen. Met name het vlaggenschip; Le Dix.

Le Dix de Los Vascos

Deze wijn is 18 maanden gerijpt op nieuw Frans eiken. De houten vaten, waaronder een groot deel barriques, zijn afkomstig van de eigen kuiperij van Château Lafite-Rotschild. Intens rood van kleur met een granaatrode schakering. De geur opent met kersenaroma's omlijnd met een subtiele vleug braam. Dan volgen zoethout, saffraan , rode paprika, nootmuskaat, witte en zwarte peper met boventonen van witte cacao, tabak en cederhout. De smaak is gul en breed: aangenaam dominant, de rijpe tannines completeren op fraaie wijze de tonen van zwarte olijf en een delicaat vleugje zwarte chocolade. Dit is een grote wijn met een geweldige elegantie en diepte.

Groot succes

Beetje Proeven Enzo was ook dit keer weer zeer geslaagd. Wij danken Edwin, Corine en alle medewerkers voor een zeer geslaagde zondagmiddag en kijken alweer reikhalzend uit naar volgend jaar!

Back to top