Door naar content

Negro en Viticcio goed ontvangen op najaarswijnproeverij Landsmeer

13 november 2019

Negro en Viticcio goed ontvangen op najaarswijnproeverij Landsmeer

LANDSMEER – Vrijdag 8 november 2019 Op vrijdag 8 november organiseerde úw topSlijter Poldervaart uit Landsmeer de traditionele najaarswijnproeverij. Het West-Friese publiek had meerdere tafels met wijnen voor het uitkiezen. Eén van deze tafels werd bemand door Isabelle Barnhoorn, Accountmanager Slijterij & Wijnhandel bij De Monnik Dranken.
Franse en Italiaanse wijnen
Isabelle had een mooie selectie Franse en Italiaanse wijnen meegenomen naar Landsmeer. Hieronder lichten we er een aantal uit.

Witte wijn

Om te beginnen de heerlijke Picpoul de Pinet “les Mouettes” van Lorgeril. Deze wijn staat bekend als de perfecte begeleider van oesters en mosselen. Ondanks zijn lichte en verfijnde smaak is deze Picpoul de Pinet toch verrassend mondvullend doordat de wijn lang op gist "lie" heeft mogen rijpen.
Negro en Viticcio
Er stonden ook heerlijke Italiaanse witte wijnen klaar om geproefd te worden: Negro Roero Arneis, Negro Favorita en Viticcio Picche Vermentino. Wist u dat Favorita dezelfde duif is als vermentino? Het is een aanrader om eens 2 verschillende vermentino's naast elkaar te proeven. De strakke minerale Negro Favorita naast bijvoorbeeld de rijke Viticcio, met duidelijke tonen van tijm.
Colombier Brown
Als laatste witte wijn kon men de Colombier Brown proeven. Een bijzondere witte Bordeaux uit de regio Pessac-Leognan, gemaakt van 84% semillion en aangevuld met sauvignon blanc. Isabelle over deze witte Bordeaux Of je nu een echte chardonnay liefhebber bent of liever een strakke sauvignon drinkt… deze wijn heeft het allemaal!

Rode wijn

Ook de liefhebbers van rode wijnen kwamen aan hun trekken. Men kon bijvoorbeeld de sappige Barbera d’Alba proeven, maar ook de koning (barbaresco )en koningin (barolo) van de wijnen. Daarnaast stond er met Morellino di Scansano een heerlijke Chianti wijn van Viticcio op tafel. Ook de rode variant van Colombier Brown kon geproefd worden.
Bedankt
Gezien de vele ingevulde orderformulieren is menig wijnliefhebber uit Landsmeer geslaagd in zijn of haar zoektocht naar nieuwe favoriete witte of rode wijnen. Langs deze weg willen wij de familie Poldervaart hartelijk bedanken voor het organiseren van deze leuke en geslaagde wijnproeverij!
Back to top