Door naar content

Negro Roero Arneis favoriet in Heeze

22 november 2019

Negro Roero Arneis favoriet in Heeze

HEEZE – Vrijdag 15 november 2019 Op vrijdag 15 november organiseerde Drankenspeciaalzaak Het Vloeibaar Genot de traditionele najaarsproeverij. Deze was weer groots qua opzet, waarbij meerdere importeurs werden verwelkomd in het buurthuis Het Perron in Heeze. Namens De Monnik Dranken presenteerde Joris Post de wijnen van Angelo Negro uit de Piemonte, dit gebied wordt beschouwd als één van Italië's beste wijnstreken.
Wijnhuis Negro
De familie Negro bezit al sinds 1679 wijngaarden in Piemonte. Het gebied behoorde rond die tijd nog tot het Franse Huis Savoye (het latere koningshuis van Italië) en wordt gekenmerkt door wonderschone heuvels. Hier wijden de leden van de familie Negro hun leven aan het maken van prachtige wijnen van de witte druiven favorita (vermentino) en arneis en de rode druivensoorten nebbiolo, barbera, bonarda, brachetto en dolcetto. Wijngaarden Momenteel beschikt Negro over 60 hectare wijngaarden, verdeeld over verschillende percelen. Zoals onder andere het historische familielandgoed Perdaudin in Monte Roero, de wijngaard San Vittore in Canale en Basarin in Neive. Zonnige heuvels De druiven groeien op de meest zonnige heuvels op kalkhoudende alluviale gronden die van heuvel tot heuvel verschillen. De verschillende terroirs en het microklimaat in de verschillende wijngaarden dragen bij tot rijke en smaakvolle wijnen.
Negro Roero Arneis
Hadden de wijnliefhebbers uit Heeze ook nog een favoriet? Jazeker! De van de typische Italiaanse arneis-druif gemaakte Roero Arneis Serra Lupini  ontving de meeste positieve reacties. Het is dan ook een heerlijke, intense strogele wijn met een bouquet van geel fruit gecombineerd met acacia-bloemen en tropisch fruit. Het mondgevoel is zacht en intens met een smaakvolle en minerale finish. Joris over de wijn Het is een heerlijke wijn bij diverse visgerechten of als aperitief!
Bedankt
Wij bedanken Drankenspeciaalzaak Het Vloeibaar Genot voor de goede zorgen en kijken uit naar de volgende proeverij!
Back to top