Door naar content

Nieuwe limited 'New World Whiskies' in ons assortiment!

08 november 2019

Nieuwe limited 'New World Whiskies' in ons assortiment!

OLDENZAAL – Vrijdag 8 november 2019 Vanaf week 47 verwachten we een aantal mooie limited editions in ons magazijn in Oldenzaal te ontvangen. Deze bijzondere 'New World Whiskies' zijn afkomstig uit Japan, India en Tasmanië. Er valt weer veel te genieten voor de liefhebber!
Mars Komagatake Limited Edition 48% 2019
Mars Komagatake Limited Edition 2019 is een single malt van de Mars Shinshu Distillery, gelegen in het hart van de Japanse Alpen. Deze expressie is een mix van ex-bourbon vaten, die hebben gerijpt in het op 800 meter boven zeeniveau gelegen magazijn van deze Japanse distilleerderij. Dit resulteert in een delicate whisky met fruitige tonen. De whisky is gebotteld op 48% vol. 107871 MARS Komagatake Limited Edition 48% 2019 0,70 ltr.    UITVERKOCHT!
Mars Maltage Cosmo Manzanilla Finish Japanese Whisky
De Mars Maltage ‘Cosmo’ Manzanilla Finish is een 2019 gelimiteerde release van de klassieke Cosmo-serie, met een finish op Manzanilla Sherry Casks.  Deze finish van zes maanden resulteert in mooie tonen van gedroogd fruit en chocolade: kortom een perfecte match! De whisky is gebotteld op 42% vol. 107872 MARS Maltage Cosmo Manzanilla Finish Japanese Whisky 0,70 ltr.  UITVERKOCHT!
Rampur Double Cask Indian Whisky
Naast de reguliere Rampur Indian Single Malt en de reeds gelanceerde Rampur Sherry PX Finish Indian Single Malt wordt de range nu uitgebreid met nog een juweel van een whisky: de Double Cask variant. Deze variant is gebotteld op een sterkte van 45% en niet koud gefiltreerd. Deze single malt heeft eerst op Amerikaans eiken gerijpt, met een finish op Europees eiken sherry vaten. Dit heeft geresulteerd in een heerlijk fruitige whisky met een rijke smaak aan complexe kruiden en tropisch fruit. 108930 RAMPUR Double Cask Indian Whisky 0,70ltr.  Nog enkele flessen beschikbaar (laatste update op 2 december 2019)
Hellyers Road Single Malt Whisky 15YO
De Hellyers Road Distillery bevindt zich nabij het plaatsje Burnie in het noordwesten van Tasmanië. Een uithoek in de wereld. Maar wel een uithoek waar de omgeving perfect is voor het maken van goede whisky. Zuiver water en hoge kwaliteit graan zijn hier voldoende voorhanden. De core-range wordt uitgebreid met een 15 jaar oude variant gebotteld op 46,2% vol. De whisky is niet koud gefiltreerd, voorzien van kurk en gebotteld zonder toevoeging van kleurstoffen. Deze single malt whisky heeft vanille- en citrustonen  in de smaak en in de afdronk een mooie zachtheid door de invloed van Amerikaans eiken. 107874  HELLYERS ROAD Single Malt Whisky 15YO 0,70 ltr.  UITVERKOCHT!
Allocatie
De allocatie verloopt via de Verkoop Buitendienst van De Monnik Dranken. De verwachting is dat wij bovengenoemde specialties vanaf week 47 – 2019 kunnen uitleveren en vanzelfsprekend geldt OP=OP! De Monnik Dranken heeft een beperkte allocatie derhalve kan men niet garanderen dat iedereen de gevraagde aantallen ontvangt.
Back to top