Door naar content

Onmeunig Rap redt Sinterklaasfeest De Monnik Dranken

18 november 2019

 

OLDENZAAL – Zaterdag 16 november 2019

Op zaterdag 16 november vond het traditionele Sinterklaasfeest bij De Monnik Dranken plaats. Het scheelde dit jaar echter maar weinig, of het hele feest was niet doorgegaan...

Ozosnel

Sinterklaas zou gelijk na de landelijke intocht op zijn nieuwe paard 'Ozosnel' naar De Monnik Dranken in Oldenzaal afreizen. Normaal gesproken zou je zeggen:"Dat kan mooi met de trein". Maar omdat 'Ozosnel' bang is voor water heeft de Sint het hele stuk van Madrid naar Apeldoorn per stoomtrein afgelegd. En om dan ook nog eens met de trein naar Oldenzaal te gaan is een beetje teveel van het goede...

Niet zo snel

Helaas bleek bij aankomst in Apeldoorn de wagon met daarin 'Ozosnel' en paardenpiet kwijt te zijn geraakt. Hierdoor dreigde het Sinterklaasfeest bij De Monnik in het water te vallen. Gelukkig kwamen 3 wijze pieten uit het oosten op het idee om snel het Twentse Ros 'Onmeunig Rap' naar Apeldoorn te brengen en zodoende kon Sinterklaas toch nog op tijd in Oldenzaal zijn.

'Onmeunig Rap'

Terwijl 'Onmeunig Rap' met Sinterklaas op zijn rug door het Twentse coulissenlandschap snelde, zaten de kinderen vol verwachting klaar in de Monnikskap. Hier smulden zij van allerlei lekkernijen zoals pepernoten, chips en lekkere hapjes. Ook clown Mike was weer van de partij, hij maakte voor de kinderen allerlei mooie creaties met zijn ballonnen. Zoals paarden, hondjes, bloemen en nog veel meer.

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht

Rond 14.45 uur werd er op de deur geklopt. Er werd hard geklopt en er werd nog harder geklopt, Sinterklaas opende de deur en het lied “Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht“ werd ingezet. Iedereen zong, tot grote tevredenheid van Sinterklaas, uit volle borst mee.

Tijd voor cadeautjes

Nadat het liedje was afgelopen nam Sinterklaas plaats op zijn speciale stoel en één voor één mochten de ca. 41 kinderen bij hem komen. Het grote boek werd opengeslagen en Sinterklaas wist over alle kinderen iets te vertellen. Ieder kind ontving een mooi cadeau en een handvol pepernoten. Toen alle kinderen een cadeautje hadden gekregen was het voor de Sint en zijn Pieten weer tijd om verder te gaan want ze waren natuurlijk nog ontzettend druk.

Bedankt

Graag willen we Sinterklaas en de Pieten bedanken voor hun bezoek aan De Monnik Dranken. Daarnaast willen we ook graag onze collega’s Martha en Diane bedanken voor de perfecte organisatie van dit grote kinderfestijn.

Back to top