Door naar content

Sartori steelt de show in Opmeer

01 november 2019

Sartori steelt de show in Opmeer

OPMEER – Zondag 27 oktober 2019 Op zondag 27 oktober 2019 organiseerde Roen Hoogland van De Slijterij Opmeer zijn jaarlijkse najaarsproeverij bij 't Kerkhuys. Ruim 100 klanten hadden zich aangemeld voor deze gezellige proeverij, met als doel een nieuwe huiswijn te selecteren, ideeën op te doen voor de feestdagen of gewoon heerlijk te genieten.
Champagnes van Ernest Rapeneau
Isabelle Barnhoorn, accountmanager voor Slijterij & Wijnhandel, was hier aanwezig met een mooie selectie wijnen. Om te beginnen de heerlijke champagnes van Ernest Rapeneau uit Epernay, de keuze was brut, demi-sec en rosé. Vooral de mooie fruitige rosé viel in de smaak, maar ook de overige varianten hebben er nieuwe fans bijgekregen.
Beaujolais
Zo richting november gaan mensen ook weer denken aan Beaujolais Primeur. Natuurlijk is deze pas vanaf de 3e donderdag in november beschikbaar, maar het leek Roen en Isabelle een goed idee om de bezoekers kennis te laten maken met een aantal Beaujolais die momenteel wél beschikbaar zijn. Zoals bijvoorbeeld de zeldzame witte Beaujolais van gemaakt van de chardonnay druif,  de heerlijke soepele rode Beaujolais Villages en twee cru’s; Fleurie en Morgon.  Deze rode Beaujolais zijn allen gemaakt van het druivenras gamay.
Loire
Daarom is het interessant om even een uitstapje te maken naar de Loire. Domaine des Souterrains heeft met Touraine Gamay een heerlijke pure gamay in het assortiment. Het is mooi om de verschillende gamay's naast elkaar te proeven en de grote verschillen te ontdekken. Van ditzelfde wijnhuis kon men ook de Touraine Sauvignon proeven, een wijn die verraste door de zeer uitgesproken tonen van perzik.
Sartori
Isabelle had ook een aantal wijnen van Sartori meegenomen  naar Opmeer. De wijnliefhebbers proefden en overlegden, attendeerden vrienden en bekenden op de wijnen met als resultaat dat de flessen aan het eind van de proeverij tot op de laatste druppel toe leeg waren. Isabelle over de Sartori Pinot Grigio Men was verrast door de mineraliteit van Pinot Grigio, één van de aanwezigen noemde het de perfecte jacuzzi wijn en daar kan ik mij wel wat bij voorstellen. Marani Bianco Veronese De Marani Bianco is een mondvullende en smakelijke wijn die menig hart stal. Deze wijn wordt gemaakt van de garganega druif, welke lekker lang op de lie ligt, waardoor de wijn een flinke body krijgt. L'Appassione Een verleidelijke, zwoele rode wijn van deels ingedroogde druiven. De wijn is elegant en niet al te zoet. Fijne tannines geven Sartori L’Appassione Rosso delle Venezie structuur. De wijn smaakt heerlijk bij een stukje eendenborst, chocolade of zo bij de open haard.
Bedankt
Graag willen wij Roen en zijn team hartelijk bedankt voor deze altijd zeer goed georganiseerde proeverij.
Back to top