Door naar content

The Whistler Irish Whiskey Calvados & Imperial Stout Finish in Made

27 november 2019

The Whistler Irish Whiskey Calvados & Imperial Stout Finish in Made

MADE – Maandag 18 november 2019 Onlangs was Matt Healy van de Ierse Boann Distillery, bekend van The Whistler en Merrys, in Nederland voor een promotie week. Destijds werd afgesproken dat wanneer Matt nogmaals in Nederland zou zijn hij een bezoek zou brengen aan Ron Laurijssens ΓΊw topSlijter in Made om hier een speciale The Whistler tasting te geven. En omdat Matt vanzelfsprekend aanwezig was op het International Whisky Festival in Den Haag vond deze tasting plaats op maandagavond 18 november. Ron had ook een aantal collega-topSlijters uitgenodigd, waardoor het publiek bestond uit een mooie mix van consumenten en slijters. Slijterij Van der Maas met vestigingen in Fijnaart en Roosendaal maakte zelfs van de gelegenheid gebruik om de nieuwste personeelsleden in Made door Matt te laten bijspijkeren op het gebied van whisky.
The Whistler Calvados & Imperial Stout Finish
De proeverijdeelnemers kregen 2 bijzondere cask finised whiskey's te proeven die officieel pas een week later op Whiskey Live Dublin gepresenteerd zouden worden. Het distillatie en rijpingsproces van beide whiskey's is gelijk aan die van The Whistler Oloroso Sherry Cask Finish. Met als verschil dat de whiskey's niet op Oloroso sherry-vaten zijn gefinisht, maar op een calvados vat en een imperial stout biervat.
Line-up in Made
Naast deze 2 bijzondere whiskey's kreeg men in Made nog meer te proeven. In willekeurige volgorde: The Whistler Oloroso Sherry Cask Finish The Whistler 7YO Single Malt Irish Whiskey The Whistler Cask Strength 7YO Irish Single Malt Whiskey The Whistler 10YO Single Malt Irish Whiskey
Bedankt
We kijken terug op een geslaagde proeverij en willen graag Marion en Ron Laurijssens bedanken voor het verzorgen van deze avond.  
Back to top