Door naar content

Uncle Joseph Rubino van Pellegrino logische favoriet in Tilburg!

21 november 2019

Uncle Joseph Rubino van Pellegrino logische favoriet in Tilburg!

TILBURG – Dinsdag 12 november 2019 Op dinsdag 12 november organiseerden de Mitra's in Tilburg een wijnproeverij bij BNI De Watertoren. BNI is een wereldwijde netwerkorganisatie waarbij ondernemers en zakenmensen de mogelijkheid wordt geboden om ideeën, contacten en netwerken te delen. Deze avond konden zij dat doen onder het genot van een aantal heerlijke wijnen. Joris Post presenteerde meerdere wijnhuizen, waaronder Cantine Pellegrino en Domaines Barons de Rothschild (Lafite). Het stond de aanwezigen vrij om alle wijnen van deze wijnhuizen te ontdekken, van entry-level tot aan de top cru's zoals Moulin de Duhart Pauillac DBR Lafite. Vooral de ietwat onbekendere Uncle Joseph Marsala Superiore Rubino kon rekenen op lovende kritieken. Wanneer men wat meer over de achtergrond van deze wijn weet is het eigenlijk best logisch dat juist deze wijn tot de favorieten behoorde op een netwerkbijeenkomst met ondernemers en zakenmensen.
Cantine Pellegrino
De wijnen van Pellegrino zijn een begrip in de wijnwereld op Sicilië. Pellegrino heeft wijngaarden op een drietal locaties, waaronder rondom het west-Siciliaanse plaatsje Marsala, hier produceert men Marsala’s die variëren van droog tot zoet. Marsala Marsala is, net als sherry, madeira en port, een met alcohol versterkte wijn. De wijn wordt gemaakt van inheemse druiven als nero d'avola, grillo, inzolia, catarratto en zibibbo. Marsala rijpt altijd in houten vaten, de mooiste soms meer dan 20 jaar, waarvan deels in barriques.
Uncle Joseph Rubino
De wijn is als eerbetoon vernoemd naar de Engelse zakenman Joseph, die in 1819 oom Benjamin vergezelde naar Sicilië om hier Marsala te produceren en over de hele wereld te verhandelen met behulp van hun indrukwekkende vloot zeilschepen. Een verhaal dat bij BNI De Watertoren natuurlijk tot de verbeelding spreekt. De kleur van deze wijn is diep robijnrood. Een extreem fruitig aroma waar vooral zwarte kersen, granaatappel en pruimen de boventoon voeren. De zoete smaak wordt gedomineerd door rode bessen, kersen en granaatappel. Krachtig en bijzonder!
Bedankt
Graag bedanken we Mitra's Westermarkt, Besterdplein en Schouwburgring in Tilburg voor de mogelijkheid om deze ondernemers en zakenmensen kennis te laten maken met een aantal van onze mooie wijnhuizen.
Back to top