Door naar content

Ventisquero wijnmakersdiner in Krommenie

07 november 2019

Ventisquero wijnmakersdiner in Krommenie

KROMMENIE – Donderdag 31 oktober 2019 Op donderdag avond 31 oktober 2019 organiseerde Jolanda Buhrs van Slijterij Drinks & Gifts een wijnmakersdiner met de wijnen van Viña Ventisquero. Door alle onrust in Chili waar zelfs de noodtoestand is uitgeroepen kon wijnmaker Philippe Tosso helaas niet uitreizen. Mark Drendel die al sinds het begin bij dit mooie wijnbedrijf werkt, kon gelukkig vanuit Barcelona wel naar Nederland komen om de wijnmaker vervangen.

Pop-up restaurant met Pjotr Rentinck

Jolanda werkt al jaren samen met een  chef-kok Pjotr Rentinck. Hij was eigenaar van restaurant De Vijfde Smaak in Koog aan de Zaan. Helaas heeft hij zijn restaurant gesloten, maar Jolanda zou Jolanda niet zijn als zij  niet met een creatieve oplossing zou komen; een pop-up restaurant in het buurthuis van Krommenie, met Pjotr achter het fornuis. Marieke, de vrouw van Pjotr stond deze avond aan het hoofd van de bedieningsbrigade. Zij werd hierbij geassisteerd door Jolanda, Marcel en Koen van Slijterij Drinks & Gifts en natuurlijk Isabelle Barnhoorn van De Monnik Dranken. Mark Drendel vertelde over Viña Ventisquero en lichtte de bijpassende wijnen toe. De combinaties waren zeer goed en de gasten genoten van de gerechten en de wijnen.

Wijn & Spijs

De volgende combinaties passeerden de revue:

Clasico Chardonnay

Bij binnenkomst kregen de gasten een glas Clasico Chardonnay met kleine amuses.

Yelcho Sauvignon Blanc

Gevolgd door een gerechtje met geschroeide tonijn met koriander en saus op basis van sesam die prachtig bij de Yelcho Sauvignon Blanc paste.

Tara Chardonnay

De bijzondere ongefilterde Tara Chardonnay, welke wereldwijd bij de beste sterrenrestaurants wordt geschonken, werd begeleid door gerookte zalm met milde tzatziki met kervel en komkommer.

Pais Moscatel Reserva

De combinatie van kalfstartaar met vijgen en mascarpone maakt de Pais Moscatel Reserva filmend en fluweelzacht.

Grey GCM -Garnacha -Carinena-Mataro

Als tussengerecht werd er een plankje charcuterie met onder andere Mortadella en Iberico Chorizo met de GCM Grey geserveerd.

Reserva Carménère

Voor bij de Reserva Carménère had Ristorante La Forchetta een rundvlees gevulde tortellini gemaakt met truffelsaus. Carménère en truffel bleek een uitstekende combinatie te zijn!

Grey Merlot

Het hoofdgerecht bestond uit tamme eendenborst met gegrilde witlof en linzen in combinatie met een geconcentreerde Grey Merlot.

Vertice

Als afsluiter werden glazen voorzien van Vertice voor bij de kaas die mensen zelf konden kiezen bij een rijkelijk gevulde kaastafel.

Bedankt

Via deze weg willen wij graag Jolanda en haar leuke creatieve team bedanken voor het organiseren van dit mooie pop-up wijndiner!

Back to top