Door naar content

Zaanse Schans weer ondergedompeld in whisky!

15 november 2019

Zaanse Schans weer ondergedompeld in whisky!

ZAANDAM – Zondag 10 november 2019 Op zondag 10 november was het prachtige restaurant De Hoop op d’Swarte Walvis wederom het toneel van het jaarlijkse whiskyfestival van onze zeer gewaardeerde relatie Slijterij Wijnhandel Vonk uit Zaandam.

Doedelzakspelers in originele Highland Dress

De ongeveer 300 bezoekers werden welkom geheten door een band en een aantal doedelzakspelers in originele Highland Dress. Eenmaal binnen was het gezellig druk en lieten de whiskyliefhebbers hun proefglaasjes vullen met heerlijk vloeibaar genot.

Joël en Arjan laten proeven

Natuurlijk was ook De Monnik Dranken aanwezig met een mooie selectie uit ons whiskyassortiment. Joël de Kock liet de bezoekers de whisky's van Glengoyne, Smokehead en Tamdhu proeven en gaf daarbij vakkundig tekst en uitleg. Dit gold ook voor Arjan Hartkamp, die acte de présence gaf met de whisky's van Loch Lomond en Glen Scotia. De proeftafels van Joël en Arjan werden soms meerdere malen bezocht door de Zaanse liefhebbers. Hieronder lichten we een aantal whisky's uit die deze zondagmiddag bijzonder goed in de smaak vielen.

Glengoyne 25 Years Old

Joël presenteerde bijvoorbeeld de bijzondere Glengoyne 25 YO. Een heerlijke whisky, die uitsluitend op sherryvaten heeft gerijpt, waardoor onder andere tonen van vanille, kaneel, nootmuskaat, pure chocolade en gedroogd fruit in te herkennen zijn.

Smokehead Sherry Bomb

Ook de nieuwe Sherry bom van Smokehead vond zijn weg naar de glazen.  Deze botteling is uniek, omdat er elk jaar maar een aantal flessen worden geproduceerd. De combinatie van rook en sherry bracht de gasten in verwarring, want je komt niet vaak van dit soort whisky’s tegen.

Glen Scotia 25 Years Old

Ook de proeftafel van Arjan was in trek door een 25 jaar oude whisky. Hij liet de bezoekers de Glen Scotia 25 YO proeven, een Campbeltown single malt. Deze whisky ligt gedurende zijn hele leven op Amerikaans eiken en wordt gebotteld op 48,4% alcohol. Dat resulteert in een whisky met vanille gecombineerd met zachte ziltige tonen met een vleugje rokerigheid en in de afdronk wat kruidigheid.

Loch Lomond 17 Years Old Organic

De kennismaking met Loch Lomond 17 YO Organic Single Malt was voor velen een streling van de smaakpapillen. De whisky is fris en fruitig met tonen van eikenhout in combinatie met tropisch fruit zoals ananas, mango en kiwi.

Bedankt

Het festival was rond 17.00 uur afgelopen en na de laatste dram keerden de bezoekers tevreden huiswaarts. Langs deze weg willen wij het gehele team van Slijterij Vonk bedanken voor de organisatie van dit mooie festival! We kijken alweer uit naar het volgend jaar! Slainte!

Back to top