Door naar content

Afscheidsfeestje van onze pensionado Jan Oude Wolcherink

28 oktober 2019

Afscheidsfeestje van onze pensionado Jan Oude Wolcherink

OLDENZAAL -Vrijdag 25 oktober 2019 Op 28 oktober 2019 heeft onze collega Jan Oude Wolcherink als Nederlands burger de pensioengerechtigde leeftijd van 66 jaar en 4 maanden bereikt. Jan was 15 jaar oud toen hij de LTS richting timmeren had doorlopen en aan het werk ging bij kruideniersgroothandel van der Liet in Oldenzaal.
Chauffeur
Daar heeft Jan 8 jaar gewerkt en nadat hij zijn dienstplicht van 18 maanden had vervuld, begon hij op 7 maart 1977 bij De Monnik Dranken (DMD) op 23-jarige leeftijd als vrachtwagenchauffeur. Na ongeveer een jaar lang buurtritten te hebben gedaan, heeft hij vervolgens zo’n 7 jaar op de “lange rit” gereden.
Magazijn gedistilleerd en wijn
Vervolgens kwam Jan op eigen verzoek bij ons in het magazijn gedistilleerd en wijn aan de “overkant” van de Haerbroekstraat, op onze oude locatie, de voormalige “ploddenfabriek” van Cohen. In die dagen werkten we met 3 á 4 personen in ons magazijn. Ons bedrijf groeide en Jan groeide mee en werd magazijn chef en tot zijn takenpakket behoorden de organisatie van het magazijn en het leiding geven aan zo’n 15 directe collega’s. In 2007 na de verhuizing naar de huidige locatie konden we wederom groeien tot waar we nu staan. Ook in de logistieke sfeer zijn er de nodige aanpassingen geweest. Momenteel wordt er van 5.30 uur tot 22.30 uur in ons magazijn gewerkt door ca. 45 collega’s, in een vroege dienst, dagdienst en een late dienst.
Hoofd magazijn
Jan werkt in de dagdienst en als hoofd magazijn is hij samen met ons hoofd en plaatsvervangend hoofd logistiek Walter Dierking en Roy Hofste en onze ploegleiders en hun plaatsvervangers, Harry Holsbeek, Rob van der Weerd, Niek Heutink en Hassan Kassem verantwoordelijk voor goede reilen en zeilen in onze magazijnen. Ons magazijn is een goed geoliede machine, mede door de uitstekende samenwerking van deze leidinggevende collega’s, waarin Jan al die jaren een belangrijke schakel is. Jan ligt prima in de groep en mede door zijn innemende persoonlijkheid krijgt hij vaak gedaan van de mensen wat er moet gebeuren.
Cultuurbewaker
Gedurende al die jaren heeft Jan als belangrijke cultuurbewaker voor DMD zijn taken prima vervuld op een nuchtere, loyale, collegiale en ook sociale wijze. Vorige week hadden zijn directe collega’s in het magazijn al het één en ander versierd en in het groot de spreuk opgehangen: “Jan, goa mear rustig hen wie maakt wa of”.
Afscheidsfeestje
Vrijdagavond 25 oktober 2019 was er vanaf 16.30 uur een gezellig afscheidsfeestje in onze Monnikskap, waarbij zijn vrouw Martha en (schoon) kinderen ook aanwezig waren. Namens directie en MT werd Jan toegesproken door Hans Olde Monnikhof en namens de personeelsvereniging door Wouter Scholten. Hij ontving diverse enveloppen en cadeaus en voor Martha waren er bloemen. Jan, nogmaals hartelijk bedankt voor de afgelopen bijna 43 jaren bij DMD! We hopen dat je in goede gezondheid gaat genieten van jouw welverdiende pensioen en ……. vinden het bijzonder dat je te kennen hebt gegeven ons desgewenst weer te willen helpen in de komende drukke eindejaarsperiode!    
Back to top