Door naar content

Cannonau di Sardegna Riserva uit Sardinië komt als 'best uit de test'

03 oktober 2019

Cannonau di Sardegna Riserva uit Sardinië komt als 'best uit de test'

OLDENZAAL– Donderdag 3 oktober 2019 Hubrecht Duijker heeft voor de maand oktober weer een aantal wijnen geproefd en beoordeeld. Hierbij beveelt hij een 2-tal wijnen van De Monnik Dranken aan, waaronder Cannonau di Sardegna Riserva van Sella & Mosca. Een heerlijke wijn uit Sardinië met een diep donkerrode kleur en een complex en stevig aroma. Ook de Reserva Carmenère van Ventisquero kwam als 'best uit de test'. Een Chileense wijn met een intens robijnrode kleur, veel geur van kersen en rijpe pruimen met een lichte geur van vanille en chocola.
Sella & Mosca Cannonau di Sardegna Riserva 2016
Sardinië Qua naam, faam en omvang (650 hectare wijngrond) is Sella & Mosca de nummer één producent op Sardinië. Het huis werd anno 1899 gesticht door een ingenieur en een advocaat uit Piemonte. Uiteraard voert het rode wijnen van de cannonau – de druifnaam die het eiland gebruikt voor de blauwe garnacha/grenache. Er gaan zelfs stemmen op die Sardinië beschouwen als de bakermat van deze variëteit. De gedurende twee jaar in voornamelijk grote vaten gerijpte Cannonau Riserva 2016 offreert kracht, roosteraroma’s, rijpheid, nog wat frisheid en donkere tonen, wat deze stoere wijn vooral doet passen bij wild en herfstachtige stoofgerechten.
Ventisquero Reserva Carmenère 2018
Valle de Colchagua Binnen Chili beschikt Ventisquero over zo’n 600 hectare eigen grond binnen diverse valleien. Een daarvan is die van de Colchagua, waar de Reserva Carmenère werd geboren. Een wijn die overigens 10 procent Syrah bevat. We ruiken en proeven munt, donkere aroma’s, rijp zwart fruit en zacht kruidig hout, in een sappige, bijna romige setting. Leg de sudderlapjes maar alvast in de pan...  
Back to top