Door naar content

De Acht van Chaam

30 oktober 2019
De Acht van Chaam

De Acht van Chaam

CHAAM - Vrijdag 25 oktober 2019 Op vrijdagavond 25 oktober werd de Acht van Chaam voor de 2e keer dit jaar gehouden. We hebben het dit keer niet over de bekende wielerronde die de woensdag na de Tour de France wordt gereden, maar over 8 whisky's uit Schotland! Deze whisky-avond werd georganiseerd door Slijterij en Wijnhandel van Sundert. Het publiek varieerde van beginnende whiskydrinkers tot gevorderde liefhebbers. Gedurende de gehele avond werd er een spervuur van vragen op onze whisky-ambassadeur Ronald Anneveldt afgevuurd.

De Acht van Chaam:

Glengoyne 10 YO
Bij Glengoyne noemt men deze 10 jaar oude whisky een ‘breakfast dram’ en het is de perfecte whisky voor een ontmoeting met de Glengoyne range.
Loch Lomond 12 YO
Deze voortreffelijke 12 jaar oude single malt heeft een fruitig karakter met perzik en peer, een zoete laag vanille en de hints van turf en rook van een karakteristieke Loch Lomond whisky.
Glencadam 10 YO
Uit de Eastern Highlands, de distilleerderij ligt nabij het stadje Brechin, kwam de Glencadam 10 YO. Dit is een heerlijk zachte whisky met een hint van roomboterbabbelaar.
GlenAllachie 12 YO
De GlenAllachie 12 YO behoort tot de core-range van GlenAllachie. Bij deze whisky spelen butterscotch en honing de hoofdrol in de neus, met rozijnen en mokka op de achtergrond.
Tomintoul 16 YO
De veel bekroonde Tomintoul 16 YO uit de Speyside Glenlivet regio is een amberkleurige whisky en heeft een fijne geur waar zacht fruit, hazelnoot en vanille in waar te nemen valt. De volle en rijke smaak heeft iets nootachtigs met kruidige tonen op de achtergrond.
Scallywag Speyside Blended Malt Scotch Whisky
Scallywag is een blended speyside malt uit de Remarkable Regional Malt serie van Douglas Laing. De Scallywag met duidelijke tonen van pure chocolade, sultana’s en notigheid.
Glen Scotia 15 YO Campbeltown Single Malt
Deze whisky is afkomstig van Campbeltown, de voormalige whiskyhoofdstad van de wereld. De Glen Scotia 15 YO heeft een ziltige ondertoon gecombineerd met rokerigheid en kruidigheid.
Smokehead Islay Single Malt
Met Smokehead kreeg De Acht van Chaam een mooie finale. Het is een whisky voor de meer ervaren whiskydrinker; zwaar geturfd met een intense smaak!
Bedankt
De bezoekers waren zeer tevreden over de gezellige en informatieve avond, waarbij ze hadden genoten van de smaakvolle whisky's. Langs deze weg willen wij het team van Slijterij Van Sundert en van Cafe De Lokobar nogmaals bedanken voor een zeer geslaagde avond.
Back to top