Door naar content

Genieten van Glengoyne 30 Years Old op Whiskybase The Gathering 2019

23 oktober 2019
Genieten van Glengoyne 30 Years Old op Whiskybase The Gathering 2019

Genieten van Glengoyne 30 Years Old op Whiskybase The Gathering 2019

ROTTERDAM - Zaterdag 19 en zondag 20 oktober 2019 Met 1450 bezoekers en 2000 geopende whiskyflessen was de 4e editie van Whiskybase The Gathering wederom één groot feest voor de ware whiskyliefhebber.
Rotterdamse Maassilo
Het tweedaagse whiskyfestival werd gehouden in de Rotterdamse Maassilo. Deze voormalige graansilo uit 1910 is een bijzonder stukje erfgoed aan de Maashaven. De industriële locatie, waar veel van de originele elementen bewaard zijn gebleven leent zich perfect voor een evenement als The Gathering.
Bijzondere en zeldzame whisky’s
Men kan hier bijzondere en zeldzame whisky’s uit privécollecties proeven, ontspannen genieten van een dram bij één van de vele zitgelegenheden, of een praatje maken met andere whiskyliefhebbers van over de hele wereld (ruim 18% van de bezoekers kwam de vorige editie van buiten de Europese Unie).
Toonaangevend whiskyfestival
Daarnaast kennen veel bezoekers elkaar van diverse whisky forums en sites en ontmoeten zij elkaar hier in levende lijve. Het festival is door diverse internationale whisky ‘influencers’ uitgeroepen tot hét toonaangevende festival in de whiskywereld.
Natuurlijke habitat
Namens De Monnik Dranken waren whiskyambassadeur en 'Keeper of the Quaich' Ronald Anneveldt alsmede kersvers whisky vlogger Mike Overvliet aanwezig. Voor Ronald en Mike is deze voormalige graansilo met zeldzame whisky's en vele whiskyliefhebbers als het ware hun natuurlijke habitat. Zij gedijen hier prima en de bijzondere whisky's die zij hadden meegenomen stonden volop in de belangstelling. Glengoyne 30 Years Old Neem bijvoorbeeld de Glengoyne 30 Years Old. Deze whisky was voor het eerst in Nederland te proeven en kreeg dan ook veel aandacht. De meeste bezoekers proefden de gehele line-up in volgorde van leeftijd; Glengoyne 18 Years Old, Glengoyne 21 Years Old, Glengoyne 25 Years Old en dan als laatste de Glengoyne 30 Years Old. Mike over het festival Dat The Gathering anders is dan andere festivals zag je vooral terug bij het proeven. Men nam een glas Glengoyne en ging vervolgens rustig zitten. Eerst ruiken, dan een klein slokje. Een kwartiertje niets, om vervolgens wederom te ruiken en te proeven. Een enkeling deed wel 3 kwartier over één glas. En dit is ook de juiste wijze om van zulke oude whisky's te genieten. Oude whisky's verdienen het om respectvol mee om te gaan, want ze komen veelal uit de vorige eeuw! Uitreiking Glen Scotia 45 Years Old op Whiskybase The Gathering 2019
Glen Scotia Distillery Manager Iain McAlister
Vanuit de Schotse whiskyregio Campbeltown was Iain McAlister, Distillery Manager van Glen Scotia overgekomen. Vol overgave en enthousiasme liet hij de bezoekers kennismaken met de mooie whisky's van Glen Scotia en Loch Lomond. Glen Scotia 45 Years Old Tijdens The Gathering werd er een bijzondere 3cl sample verloot. We hebben het hier over een sample van de Glen Scotia 45 Years Old, de oudste Glen Scotia whisky ooit! De gelukkig winnaar was de heer Robin Lammens. Nogmaals van harte Robin en geniet ervan!
Bedankt
Langs deze weg willen wij de organisatie, de vrijwilligers en alle bezoekers bedanken voor het zeer geslaagde weekend!
Back to top