Door naar content

IJmuiden: Whisky & Rum aan Zee

16 oktober 2019
Whisky & Rum Festival in IJmuiden

IJmuiden: Whisky & Rum aan Zee

IJMUIDEN - Zaterdag 12 oktober 2019 Op zaterdag 12 oktober vond Whisky & Rum aan Zee alweer voor de 14e keer plaats. Gedurende 2 sessies kwamen ruim 900 liefhebbers naar het Apollo Hotel waar zij op zoek gingen naar de ultieme whisky of rum. Whisky & rum Isabelle, Joël en Ronald stonden bij de grote stand van De Monnik Dranken om deze liefhebbers zo optimaal mogelijk te begeleiden in deze zoektocht. Daarvoor hadden zij een groot aantal verschillende whisky's en rum soorten op de proeftafel staan. Brand ambassadors Ook waren er, met Claire Tesh van Angus Dundee Distillers en Johann Jobello van La Maison & Velier, 2 personen van onze buitenlandse importmerken aanwezig. Zij voorzagen de bezoekers op enthousiaste wijze van informatie over de verschillende whisky en rum merken die zij vertegenwoordigen.

Whisky

Doordat Claire Tesh, maar ook Joël de Kock (onze brand ambassador Ian Macleod whisky's) de stand bemanden lag het accent in IJmuiden op Schotse whisky's als Tomintoul, Glencadam, Glengoyne, Tamdhu en Glen Scotia. Claire en Joël verzorgden voorafgaand aan het festival een tweetal masterclasses.
Masterclass Ian Macleod whisky's
De eerste masterclass werd verzorgd door Joël de Kock en de deelnemers kregen een mooie line-up met een aantal whisky's van Glengoyne en Tamdhu te proeven. De masterclass werd afgesloten met de krachtige Smokehead High Voltage. Veel van de deelnemers spoeden zich tijdens het festival naar onze stand om daar samen met Joël de gehele line-up van Glengoyne, Tamdhu en Smokehead te bespreken en natuurlijk om deze whisky's te proeven.
Masterclas Angus Dundee whisky's
Claire Tesh is European Ambassador voor Angus Dundee Distillers. Eén van de weinige familiebedrijven in de Schotse whisky-industrie. Angus Dundee is eigenaar van de Tomintoul Distillery in de Speyside en de Glencadam Distillery in het oosten van Schotland ten zuiden van Aberdeen. Ook de masterclass van Claire werd druk bezocht en na afloop vonden de deelnemers al snel de weg naar onze stand om de whisky's van Tomintoul en Glencadam uitgebreid te proeven.

Rum

Naast whisky konden de bezoekers ook genieten van vele soorten rum. Rum-expert Johann Jobello  van La Maison & Velier had maar liefst 29 verschillende soorten rum uit het Caribische gebied open staan om te proeven. Rum uit Jamaica van Worthy Park en Hampden. Maar ook Clairin Casimir Rhum uit Haïti en de Transcontinental Rum Line met rum uit landen als Barbados, Guadeloupe, Fiji, Panama, Trinidad, Martinique en Guyana.
Bedankt
Langs deze weg willen wij de organisatie van Whisky & Rum aan Zee nogmaals hartelijk bedanken voor een zeer geslaagd festival!  
Back to top