Door naar content

Katwijk valt massaal voor Rampur Indian Single Malt

03 oktober 2019
Katwijk valt massaal voor Rampur Indian Single Malt

Katwijk valt massaal voor Rampur Indian Single Malt

KATWIJK– Zaterdag 28 september 2019 Op zaterdag 28 september organiseerde Slijterij De Hoorn uit Katwijk voor de 3e keer het Katwijkse Whisky Festival. Namens De Monnik Dranken was Isabelle Barnhoorn aanwezig om haar passie voor whisky te delen met de zeer geïnteresseerde kustbewoners.
Whisky & rum
Isabelle liet de "Kattukers" kennis maken met een mooie selectie van onze whiskymerken uit Schotland en niet-traditionele whiskylanden zoals India, Taiwan en Japan. Daarnaast kon men rum proeven van de Transcontinental Rum Line.   [start-row] [column width="half" ] Schotse whisky Loch Lomond Glen Scotia Tamdhu Remarkable Regional Malts Smokehead GlenAllachie [/column] [column width="half" ] Wereld whisky Rampur Indian Single Malt Whisky Kavalan Taiwanese Whisky Mars Cosmo Japanese Whisky   Rum Transcontinental Rum Line [/column] [end-row]  
Rampur Indian Single Malt
Whisky is al jaren niet meer exclusief Schots of Iers. Er worden ook hele goede whisky's gemaakt in Azie. Zo konden Mars Cosmo uit Japan en Kavalan uit Taiwan de Katwijkse whiskyliefhebbers goed bekoren. Maar de meeste interesse ging uit naar Rampur Indian Single Malt. Deze whisky is afkomstig van de Rampur Distilllery. De distillery ligt ten oosten van New Delhi op slechts honderd kilometer afstand van de grens met Nepal. De Himalaya zorgt het hele jaar door voor sterk tegengestelde klimaatomstandigheden. Dit geeft de whisky extra dimensie en diepte. Isabelle over Rampur Door het warme en vochtige klimaat waarin deze whisky rijpt, krijg je verrassende geuren en smaken. De Rampur Indian Single Malt is kruidig en bevat bijvoorbeeld tonen van rozen. Een bijzondere whisky en dat ging dan ook als een lopend vuurtje rond op het festival.
GlenAllachie 12 YO
Natuurlijk stonden de Schotse whisky's ook volop in de belangstelling. Neem bijvoorbeeld de GlenAllachie 12 YO, deze 12-jarige Speysider, die ondanks een alcoholpercentage van 46% zeer zacht en fruitig is viel enorm goed in de smaak. Een enkeling herkende de stijl van Billy Walker in deze mooie whisky. Anderen genoten gewoon van het verhaal hoe een pensioengerechtigde Schot een kleine distilleerderij kocht om te doen waar hij zoveel van houdt en goed in is; goede vaten selecteren en mooie whisky maken!
Bedankt
Het was een geslaagd festival waar voor een ieder iets te proeven viel. Langs deze weg  willen we het hele team van Slijterij De Hoorn hartelijk bedanken voor de organisatie.
Back to top