Door naar content

Red Fusion van Alvi's Drift topper op Wijnfestival Groningen

08 oktober 2019
Red Fusion van Alvi's Drift topper op Wijnfestival Groningen

Red Fusion van Alvi's Drift topper op Wijnfestival Groningen

GRONINGEN - Vrijdag 4 t/m zondag 7 oktober 2019 Van vrijdag 4 oktober t/m zondag 6 oktober konden de Groningse wijnliefhebbers zich op het Wijnfestival te goed doen aan heerlijke rode, witte of rosé wijnen. Ongeveer 2600 bezoekers bezochten, verdeeld over het weekend, de Der Aa-kerk in het centrum van Groningen.
Frans Muthert úw topSlijter
In samenwerking met Frans Muthert stond De Monnik Dranken met een drietal mooie wijnhuizen op het festival. Er was voor gekozen om het publiek te verrassen met een aantal wijnen die het in de winkel van Frans Muthert erg goed doen. Deze wijnen werden ook op het festival goed ontvangen, hieronder een overzicht.
Alvi's Drift Reserve Drift Red Fusion
We beginnen maar gelijk met de topper van de avond; de Reserve Drift Red Fusion uit Zuid-Afrika. Een klassieke Cape Blend! Vol met geuren en smaken van rijpe bramen, moerbei en pruimen. Cabernet sauvignon speelt de hoofdrol in deze blend, waarbij pinotage een aandeel van 30% heeft. Andere druivenrassen in deze heerlijke wijn zijn shiraz en petit verdot. De wijn, die een bewaarpotentieel heeft van 5 tot 8 jaar, viel bijzonder goed in de smaak bij de Groningse wijnliefhebbers. Wijn & Spijs tip Pulled pork en wild
Vermentino
Het is altijd interessant om 2 wijnen van hetzelfde druivenras naast elkaar te proeven en daarbij de verschillen te herkennen. Zo stond er in Groningen een vermentino van Lorgeril op de proeftafel en één van Viticcio. De Lorgeril 1620 Vermentino uit Pay's d'Oc in Frankrijk is een levendige, bijna uitbundige wijn met frisse zuren. Ook de Viticcio Picche Vermentino uit Toscane bevat frisse fruitzuren, maar is net iets ronder en zachter dan zijn 'collegawijn' uit Frankrijk. Verschillen We kunnen deze verschillen in smaak vooral toewijzen aan de ligging van de wijngaarden. De wijngaarden van Lorgeril zijn gesitueerd in de buurt van Carcassonne in het zuiden van Frankrijk en die van Viticcio liggen in het hart van de Toscane. Simpel gesteld kun je zeggen dat hoe koeler het klimaat waarin de wijnrank groeit, hoe meer zuren er worden gevormd. Hoe warmer, hoe minder zuren.
Wijnhuizen
Hieronder een kort overzicht van de wijnhuizen van Alvi's Drift, Viticcio en Lorgeril met daarbij de wijnen die tijdens het wijnfestival geproefd konden worden.
Alvi's Drift
De wijngaarden van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Alvi's Drift liggen in het hart van de Breede Rivier Vallei. In het district Worcester in de warp Scherpenheuvel om precies te zijn. Het familiebedrijf heeft in totaal 420 hectare aangeplant met druiven, waarop in totaal 19 druivenrassen worden verbouwd. Met een zeer gedreven team van wijnmakers maakt men hier prachtige wijnen van die inmiddels volop internationale waardering krijgen. Zo ook in Groningen, waar men de volgende wijnen kon proeven:   [start-row] [column width="half" ] Signature Range Alvi's Drift Signature Chenin Blanc Alvi's Drift Signature Viognier Alvi's Drift Signature Shiraz Alvi's Drift Signature Cabernet Sauvignon [/column] [column width="half" ] Reserve Range Alvi's Drift Reserve CVC White Blend Alvi's Drift Reserve Drift Red Fusion Dessertwijn Alvi's Drift Muscat de Frontignan 0,375 ltr. [/column] [end-row]
Viticcio
In het hart van de Toscane, op de glooiende heuvels van het dorpje Greve in Chianti, ligt het prachtige wijngoed Viticcio. Het landgoed omvat in totaal 58 hectare aan wijngaarden, waarvan 28 hectare gelegen is in het historische kerngebied van de Chianti. Van dit fraaie wijnhuis stonden een 4-tal wijnen op de proeftafel: Viticcio Picche Vermentino Toscana IGT Viticcio Prunaio Chianti Classico DOCG Gran Selezione Viticcio Chianti Classico DOCG Viticcio Morellino di Scansano DOCG Wist u dat U kunt overnachten op het wijngoed? Viticcio beschikt over 9 prachtige appartementen. De perfecte plek om de wijngaarden en wijnen van Viticcio te ontdekken!
Lorgeril
De geschiedenis van de adellijke familie De Lorgeril gaat al vele eeuwen terug. Sinds 1620 wonen ze op het Château in het plaatsje Pennautier, dichtbij Carcassonne in de regio Languedoc-Roussillon. Men beschikt hier over 340 hectare wijngaarden. Deze wijngaarden bevinden zich voornamelijk op de hoger gelegen heuvels waardoor de druiven meer koelte krijgen in het warme klimaat van het Middellandse Zeegebied. De bezoekers konden de volgende wijnen van Lorgeril proeven: Lorgeril Les Mouettes Picpoul de Pinet Lorgeril 1620 Vermentino Pays d’Oc IGP Lorgeril 1620 Chardonnay Viognier Lorgeril 1620 Syrah Viognier
Bedankt
Langs deze weg willen wij de familie Muthert bedanken voor het presenteren van onze wijnhuizen tijdens het Wijnfestival in Groningen.
Back to top