Door naar content

The Strong Taste primeur voor GlenAllachie 10 YO Port Cask

11 oktober 2019
The Strong Taste primeur voor GlenAllachie 10 YO Port Cask

The Strong Taste primeur voor GlenAllachie 10 YO Port Cask

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Zaterdag 5 oktober 2019 Op zaterdag 5 oktober vond het jaarlijkse Whiskyfestival “The Strong Taste” plaats. Het festival wordt georganiseerd door Slijterij Wijnhandel De Bodega in Capelle aan den IJssel. Zoals gebruikelijk is de hele familie Van Wijk in touw om iedereen een bijzonder aangename en smaakvolle middag te bezorgen.
Gezellig druk
Zoals elk jaar is het weer een drukke, maar gezellige bedoening in het proeflokaal. Het grote voordeel van The Stronge Taste is dat de bezoekers kunnen proeven en direct een fles van hun favoriete whisky mee naar huis kunnen nemen. Daar werd dan ook volop gebruik van gemaakt.
Bijzondere whisky's
Namens De Monnik Dranken was whiskyambassadeur Ronald Anneveldt naar het aan de Hollandse IJssel gelegen Capelle afgereisd. Hij had in totaal 26 verschillende whisky's meegenomen. Waaronder enkele bijzondere exemplaren, zoals de GlenAllachie 10 YO Port Cask uit de Wood Finishes serie. Maar ook een exclusieve 14 jaar oude Inchmurrin en speciale botteling van Loch Lomond ter ere van het, vorig jaar gevierde, 100-jarig jubileum van De Monnik Dranken.
Primeur
De festivalbezoekers beleefden een kleine primeur in Capelle. GlenAllachie 10 YO Port Wood was voor het eerst te proeven op een festival en werd met open armen ontvangen. Deze Port Wood Finish is onderdeel van de eerste Wood Finishes serie. Dit is een reeks kenmerkende whisky’s van de hand van Master Distiller Billy Walker. Zij hebben elk een eigen uniek karakter, na een finish te hebben gehad op Koval rogge vaten, port vaten en sherry vaten. Proefnotitie In deze whisky zijn geuren en smaken van heidehoning en zoete kruiden waarneembaar met daarbij tonen van rozenbottel en chocolade. GlenAllachie In Capelle kon men de gehele range van GlenAllachie proeven. Menig whiskyliefhebber was hier zwaar van onder de indruk en de verwachting is dan ook dat we nog veel gaan horen van deze Speyside distilleerderij.
Inchmurrin Single Cask Sauternes Hogshead Finish
De Inchmurrin Single Cask #16 14 Years Old – 2003 Sauternes Hogshead, zoals de whisky voluit heet is een bijzondere. Het is een whisky uit de Island Collection van Loch Lomond. Deze exclusieve botteling, waar slechts 282 flessen van zijn afgevuld, is gedistilleerd op de unieke ‘straight neck pot still‘ van Loch Lomond. De whisky heeft een finish ondergaan op Sauternes vaten uit de Bordeaux (waar voorheen de weelderig zoete dessertwijn in heeft gezeten). Proefnotitie Deze Inchmurrin heeft een zoetige en fruitige geur, met invloeden van limoenschil en amandelen. De smaak doet denken aan een combinatie van toffee en noten, overgaand naar zoete kruiden en citrus. De afdronk is kruidig met tonen van gerst. Loch Lomond Single Cask Faustino I Finish
Loch Lomond Single Cask Faustino I Finish
Een andere whisky die met gepaste trots op de proeftafel van De Monnik stond is de Loch Lomond Single Cask Faustino I Finish. Deze speciaal voor het 100-jarig bestaan van De Monnik Dranken gebottelde whisky heeft een finish gehad op een Faustino I wijnvat. Twee werelden komen bij elkaar De Monnik Dranken is zowel importeur van Loch Lomond Whiskies als van Faustino, het beroemde wijnhuis uit de Spaanse Rioja. Zo komen 2 werelden bij elkaar in slechts 343 flessen, gebotteld op een sterkte van 51,5%. Proefnotitie Deze Loch Lomond whisky begint met zacht zoete erwt tonen. Vervolgens wat citroensap, vers geoogste gerst, wat gemalen peper met pittige gember en eindigend met tonen van kaneel.De finish op het Faustino I wijnvat heeft gezorgd voor complexe en elegante, brede, fruitige en kruidige tonen van de tempranillo, graciano en mazuelo druiven.
Bedankt
Langs deze weg willen wij het hele team van Slijterij De Bodega nogmaals enorm bedanken voor een zeer succesvolle zaterdag!
Back to top