Door naar content

Verrukkelijk Wijnmakers Diner met Alvi's Drift in Zeewolde

24 oktober 2019

Verrukkelijk Wijnmakers Diner met Alvi's Drift in Zeewolde

ZEEWOLDE - Vrijdag 27 september 2019 Op vrijdag 27 september 2019 organiseerde Martijn Thiele van de gelijknamige Mitra in Zeewolde in samenwerking met Restaurant Fika een Wijnmakers Diner.
Alvi's Drift
Speciaal voor deze gelegenheid waren Alvi en Junel van der Merwe van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Alvi’s Drift uitgenodigd om het diner, op het gebied van wijn, te begeleiden.
Restaurant Fika
De locatie was werkelijk prachtig; aan het Woldstrand bij Restaurant Fika. Renée Meijer is eigenaresse van het restaurant en ondanks dat zij slechts 25 jaar oud is weet zij precies wat ze wil. Amuse van Biltong De ongeveer 50 gasten werden op de veranda bij de vuurkorf ontvangen met een glas Alvi's Drift Signature Chenin Blanc vergezeld door een amuse van Biltong* en mango. Wat een heerlijk begin van de avond! Zowel Alvi als Junel hadden nog nooit zo'n leuke amuse met Biltong gegeten (*Biltong is een Zuid-Afrikaanse lekkernij van gedroogd rundvlees). Heerlijke gerechten met bijpassende wijnen Nadat iedereen een tafel toegewezen had gekregen en welkom was geheten door Martijn kon het feest beginnen. De charmante Junel wist al snel de harten van de gasten te stelen met haar Alvi's Drift introductie. Om de beurt vertelden Junel en Alvi over de wijnen. Waarbij Alvi als wijnmaker vaak het wat technische verhaal over de wijn voor zijn rekening nam en Junel de informatie en anekdotes eromheen verzorgde. Een mooie combinatie en dat gold ook voor de heerlijke gerechten die werden geserveerd met de bijpassende wijnen.
Complimenten
De chef en Martijn hadden werkelijk fantastische combinaties samengesteld! Soms is één plus één drie, zo goed waren de wijn-spijs combinaties!
Overzicht
Hieronder een overzicht van de deze avond geserveerde gerechten en wijnen
Geblakerde bloemkool
Alvi’s Drift Signature Viognier
Ceviche van roodbaars - ananas
Alvi’s Drift 221 Chenin Blanc
Kabeljauw – limoen beurre blanc
Alvi’s Drift Reserve Chardonnay Eend – Zeewoldense kersensaus_Alvi’s Drift Signature Cabernet Sauvignon
Eend – Zeewoldense kersensaus
Alvi’s Drift Signature Cabernet Sauvignon
Pompoen – feta – watermeloen
Alvi’s Drift 221 Special Cuvee Buikspek – suikerspin_Alvi’s Drift Red Fusion Cape Blend
Buikspek – suikerspin
Alvi’s Drift Red Fusion Cape Blend Flat iron steak met rodebessen saus_Alvi’s Drift Verreaux Pinotage
Flat iron steak met rodebessen saus
Alvi’s Drift Verreaux Pinotage Malva pudding_Alvi’s Drift Muscat de Frontignan
Malva pudding
Alvi’s Drift Muscat de Frontignan  
Bedankt
Na een oorverdovend applaus kon iedereen voldaan huiswaarts keren. Via deze weg willen we Martijn Thiele en Renée Meijer en hun teams hartelijk bedanken voor het organiseren van deze bijzondere avond.
Back to top