Door naar content

Whisky Festival Zwolle maakt kennis met Remarkable Regional Malts

21 oktober 2019

Whisky Festival Zwolle maakt kennis met Remarkable Regional Malts

ZWOLLE - Zondag 13 oktober 2019 Doordat het Nederlands Elftal op 10 en 13 oktober kwalificatiewedstrijden speelde voor het EK in 2020 waren de meeste voetbalstadions in dat weekend uitgestorven. Dit gold echter niet voor het stadion in Zwolle. Hier werd op zondagmiddag 13 oktober het Whisky Festival Zwolle gehouden.
Genieten doe je samen
Jaco Schaap, eigenaar van Mitra Assendorp had samen met zijn medewerkers weer een mooi festival neergezet. Jaco is een bijzonder enthousiaste man en whiskyliefhebber bij uitstek. Hij heeft 'genieten doe je samen' als uitgangspunt en daarom is hij jaren geleden begonnen met het organiseren van een whiskyfestival. Al moeten we tegenwoordig meer spreken over een smaakfestival, aangezien er naast whisky ook zeer smaakvolle lokale kazen en worsten te proeven waren. Ook konden bezoekers een eigen sigaar rollen, welke werd geĆÆnjecteerd met Big Peat whisky. Een gemĆŖleerd gezelschap trok langs de tafels, uiterst nieuwsgierig naar de voor hen vaak onbekende whisky's. Bij de stand van De Monnik Dranken konden zij genieten van een mooie selectie whisky's, waaronder de Remarkable Regional Malts van Douglas Laing.
Remarkable Regional Malts
De Remarkable Regional Malts zijn een ode aan het beste dat de whisky regioā€™s in Schotland te bieden hebben. Deze serie blended malts geven dan ook een mooi beeld wat Schotland aan verschillende whiskystijlen te bieden heeft. The Epicurean, Lowlands Een zachte en lichte whisky uit de Lowlands. Deze expressie eert de kleurrijke charmante, charismatische en humoristische persoonlijkheid van The Epicurean. Een levensgenieter die in de jaren '30 van de vorige eeuw in Glasgow leefde. Timorous Beastie, Highlands De originele Timorous Beastie is een bang veldmuisje dat beroemd is geworden door het gedicht "To a Mouse" van Robert Burns. De blend van gerijpte en zorgvuldig geselecteerde Highland single malts van onder andere Glen Garioch, Dalmore en Glengoyne zit vol aroma van kruidige honing en heeft een ietwat pikante smaak. Scallywag, Speyside Speyside, het centrum van de Schotse whisky-industrie, wordt vertegenwoordigd door Scallywag. De naam en vormgeving van deze 'Speysider' is geĆÆnspireerd op de liefde van de Douglas Laing familie voor Fox TerriĆ«rs. De whisky zelf is een, rijkelijk gekruide en heerlijk zoete blend die onder andere bestaat uit malts als Mortlach, Macallan en Glenrothes. Rock Oyster, Islands Deze whisky is een eerbetoon aan de zee. Rock Oyster is een blended malt whisky gecreĆ«erd met behulp van de fijnste Island Single Malts zoals Jura, Islay, Arran en Orkney. De whisky heeft een maritiem karakter; rijk aan zeezout, zoete peat, rook, honing en peper. The Gauldrons, Campbeltown The Gauldrons is de laatste toevoeging aan de Remarkable Regional Malts. Deze vatted malt whisky is afkomstig uit de bekende whiskyregio Campbeltown. Letterlijk vertaald betekent The Gauldrons; ā€˜baai van de stormenā€™. In deze roemruchte donkere stormachtige baai begint de legende van King Robert the Bruce. Het verhaal achter deze whisky is geĆÆnspireerd op deze legende Big Peat, Islay Big Peat is waarschijnlijk de bekendste van het stel en combineert een selectie van zware rokerige, ziltachtige, en ook asachtige malts uitsluitend afkomstig van het magische whisky eiland Islay; Ardbeg, Caol Ila, Bowmore en Port Ellen om maar een paar namen te noemen! De whisky is qua vormgeving gebaseerd op een stoere visser van het eiland Islay. Een absolute knaller met zijn stevige rokerigheid. De beginnende whiskydrinkers in Zwolle moesten toch 'even slikken' bij het proeven van zoveel power.
Bedankt
Langs deze weg willen wij het team van Mitra Assendorp nogmaals hartelijk bedanken voor de zeer geslaagde middag!
Oranje (bijna) naar EK 2020
En hoe liep het af met het Nederlands Elftal? In Minsk werd Wit-Rusland met 1-2 in de pan gehakt waardoor de oranje carnavalskledij komende zomer weer (bijna zeker) uit de kast gehaald kan worden.
Back to top