Door naar content

Glengoyne, Tamdhu en Smokehead vallen in de smaak op kasteel Hoekelum

20 september 2019
Glengoyne Tamdhu en Smokehead vallen in de smaak op kasteel Hoekelum

Glengoyne, Tamdhu en Smokehead vallen in de smaak op kasteel Hoekelum

EDE - Woensdag 18 september 2019 Op woensdag 18 september vond er in Ede een mooie whisky proeverij plaats met de whisky's van Glengoyne, Tamdhu en Smokehead.
Kasteel Hoekelum
Ewout Matser van Wijnhuis Ede is de initiatiefnemer van deze proeverij, die werd gehouden op het prachtige kasteel Hoekelum. Via een lange oprijlaan door bebost gebied kon men het kasteel bereiken. In één van de zalen, met mooi donkerbruin hout en klassieke kandelaren werd de proeverij gehouden.
Fris en fruitig
In deze fraaie setting wordt met de Glengoyne 10 YO en Glengoyne 12 YO een fris en fruitig begin gemaakt.
Bourbon & sherry
Daarna zijn de Glengoyne 18 YO en Glengoyne Cask Strenght #6 aan de beurt. Een aantal van de aanwezige gasten geeft aan de Glengoyne Distillery ook daadwerkelijk te hebben bezocht. Geen verkeerde keuze, aangezien Glengoyne vaak wordt genoemd als mooiste distilleerderij van Schotland. Bij de Glengoyne whisky's serveert Ewout de gasten een mooi stukje brie.
Sherry
Dan gaan de flessen van Tamdhu open. In Ede krijgt men de Tamdhu 12 YO en Tamdhu Batch Strenght #4 te proeven. Waar Glengoyne een balans heeft tussen bourbon-rijping en sherry-rijping, daar zijn de whisky's van Tamdhu 100% sherry gerijpt. Dit maakt Tamdhu uniek en dat werd door de bezoekers op waarde geschat. De rijping op sherryvaten geeft de whisky's mooie kruidige aroma's en er zijn tonen van chocolade in terug te vinden. De chocolademousse die erbij wordt geserveerd past hier uitstekend bij!
Zwaar geturfd
Als laatste 2 whisky's zijn de Smokehead Islay Single Malt en de High Voltage aan de beurt. Whisky's van Islay dus en zonder te proeven weet je dan al genoeg. De rokerige en medicinale aroma's vliegen uit het glas en vullen de ruimte in het kasteel. De wrap met gerookte zalm vormt een perfecte combinatie met deze zwaar geturfde whisky's.
Favoriet
De avond kende niet een uitgesproken favoriet onder de aanwezige whiskyliefhebbers. Eigenlijk vielen alle whisky's in de smaak, waarbij Glengoyne 18 YO, Tamdhu 12 YO en Smokehead High Voltage een lichte voorkeur genoten.
Bedankt
Langs deze weg willen wij Ewout van Wijnhuis Ede bedanken voor het organiseren van de proeverij. Whisky proeverij Kasteel Hoekelum
Back to top