Door naar content

Phebus wijnen goed ontvangen op Hocras wijnmarkt in Bussum

25 september 2019
Phebus wijnen goed ontvangen op Hocras wijnmarkt in Bussum

Phebus wijnen goed ontvangen op Hocras wijnmarkt in Bussum

BUSSUM - Vrijdag 20 en zaterdag 21 september 2019 Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september vond bij de Hocras in Bussum een mooi wijnfeest plaats. Vele wijnen uit alle windrichtingen waren er gedurende de 2 dagen te proeven. Daarbij werden de wijnen omringt door vele lekkernijen.
Phebus
Uiteraard horen de wijnen van Phebus ook thuis op dit prachtige evenement. Men kon een mooie selectie proeven op de wijnmarkt en daarnaast werd er ook een masterclass gehouden met de wijnen van Phebus.
Masterclass
Niek Beute nam de deelnemers mee op reis naar ArgentiniĆ«, naar Mendoza en PatagoniĆ« op precies te zijn. Uit deze 2 wijngebieden komen de wijnen van Phebus. Niek ging uitgebreid in op de verschillen tussen een chardonnay, cabernet sauvignon of de malbec uit Ć©Ć©n van deze gebieden. Het is fascinerend om eens een malbec uit PatagoniĆ« te proeven naast een malbec uit Mendoza; twee compleet verschillende wijnen! PatagoniĆ« Dit komt omdat PatagoniĆ« een zeer droog, haast woestijnachtig klimaat heeft. Met zeer heldere luchten en vaak haast vrieskoude nachten en met volop smeltwater van de Andes gletsjers om de grond te irrigeren is wijnbouwĀ  hier uitstekend mogelijk: de druiven rijpen er langzaam en ze leveren prachtige, frisse, verfijnde, intens geurende wijnen op. In de komende Wijnkenner staat een mooi artikel over deze zogenaamde ā€˜cool climate winesā€™ zoals die van Phebus uit PatagoniĆ«, een aanrader om te lezen! Mendoza Ook Mendoza kent een woestijnklimaat waar weinig neerslag valt, maar het blijft een uitgesproken warme wijnregio waar de druiven veel sneller rijpen. Phebus heeft hier wijngaarden op hoogtes tussen de 500-1.500 m boven zeeniveau.
Applaus voor Gran Reservado Malbec Mendoza
Tijdens het proeven ontving de donkerrode Gran Reservado Malbec een groot applaus. Het is dan ook een heerlijke wijn met een zeer elegante neus, in de geur zijn o.a. tonen van viooltjes, zwarte kersen en zoethout te herkennen. De smaak van de wijn is diep en rijk, met een goede balans en fluweelzachte tannines. De Gran Reservado Malbec Mendoza komt vanzelfsprekend uit de Mendoza region, om specifiek te zijn uit Visatalba en Compuertas in Lujan de Cuyo.
Bedankt
Er is met veel plezier en aandacht behoorlijk wat afgeproefd en we kijken nu al uit naar de volgende wijnmarkt bij de Hocras in Bussum.
Back to top