Door naar content

Gin, genever en single malt whisky van Filliers in de prijzen bij SIP Awards 2020

21 augustus 2020

Tijdens de prestigieuze Spirit International Prestige Awards (SIP Awards) heeft de Filliers Distillery maar liefst 6 awards in de wacht gesleept.

Zowel de gin, genever als de single malt whisky vielen in de prijzen. Uniek aan deze awards is dat het panel van juryleden voor 100% uit  Amerikaanse consumenten bestaat.

Alle 5 inzendingen van Filliers scoorden hoog en keerden met één of meerdere awards terug naar de distilleerderij in het Belgische Bachte-Maria-Leerne.

Gin

Net als vorig jaar ontving Filliers Classic Dry Gin 28 de gouden SIP Award in de categorie gin. Een mooi resultaat voor deze klassieke gin waar de ‘master distiller’ van Filliers 28 zorgvuldig geselecteerde botanicals aan heeft toegevoegd.

Genever

De Barrel Aged Genevers van Filliers ontvingen een flink aantal prijzen in de categorie genever.

Filliers Young & Pure Genever

In de categorie 'genevers' won Filliers Young & Pure Genever dubbel goud.

Filliers Barrel Aged Genever 8 YO

In dezelfde categorie sleepte Filliers Barrel Aged Genever 8 YO goud in de wacht.

Filliers Barrel Aged Genever 17 YO

Ook de Filliers Barrel Aged Genever 17 YO  werd op waarde geschat door de jury. De jenever ontving naast een zilveren award ook de Innovation Award. Deze award wordt enkel en alleen aan producten toegekend die een uniek smaakprofiel bevatten. De jury beschouwt producten met een ‘Innovation Award’ als innovatief en baanbrekend.

Europese whisky

In de categorie Europese whisky’s (exclusief Schotland en Ierland) viel Filliers Single Malt Whisky 10 YO twee keer in de prijzen. Allereerst werd deze Belgische whisky met goud beloond in zijn categorie en daarnaast ontving de whisky een ‘Best of Class Platinum’ medaille, de hoogste beoordeling in de categorie ‘Design’.

Over de SIP Awards

Het jurypanel bestaat bij deze awards voor 100% uit Amerikaanse consumenten en worden uitgereikt op basis van blind tastings. Dit jaar proefden maar liefst 482 consumenten – coronaproef en vanuit hun eigen huis –  981 internationale spirits, onderverdeeld in meer dan 100 verschillende categorieën.

 

Back to top