Door naar content

Verfrissende zomerwijnen in het glas bij Hubrecht Duijker

05 augustus 2020

Wijnjournalist Hubrecht Duijker heeft voor de maand augustus wederom 2 wijnen uit het assortiment van De Monnik Dranken geproefd en beoordeeld. Hubrecht ontdekte de sappige en frisse mousserende rosé van ons Zuid-Afrikaanse wijnhuis Alvi’s Drift in Worcester.

Daarnaast maakte hij kennis met de Sauvignon Gros-Manseng Medium van Duffour Père & Fils uit de Gascogne in het zuidwesten van Frankrijk. De gros manseng geeft de wijn een wat kruidiger karakter. In combinatie met sauvignon blanc ontstaat een volle, frisse wijn met een klein zoetje.

Alvi’s Drift Brut Rosé

South Africa
Van maar liefst 420 hectare levert Alvi’s Drift, naast een royale reeks geslaagde stille wijnen, nu ook een mousserende rosé. Waarvoor als druiven de Champagnesoorten pinot noir (55 procent) en chardonnay werden gebruikt. De via tankgisting verkregen wijn combineert in zijn sappige smaak frisse elementen met een hint van rijpheid, een snufje kruiden, zacht fris fruit (richting granaatappel en sinaasappel), vaag iets aards en een klein zoetje. Goed gekoeld is het een leuke, feestelijk ogende en smakende zomerwijn.

Lees meer over Alvi's Drift Brut Rosé

Duffour Père & Fils Sauvignon Gros Manseng Medium 2019

Côtes de Gascogne
Aan deze ongebruikelijke blend heeft de sauvignon blanc frisheid gegeven, terwijl de gros manseng – een kwaliteitsdruif uit het Franse zuidwesten – diverse andere elementen heeft toegevoegd. Zoals een zoetje (vandaar dat Medium op het etiket), iets ‘notigs’ en mild fruit van witte en gele vruchten. Het is dus een wijn voor wie niet houdt van heel droog en strak. Noch van veel alcohol, gezien het percentage van 12 procent. Duffour Père & Fils beschikt over zo’n 70 hectare wijngrond en behoort aan Michel Duffour en diens zoon Nicolas.

Lees meer over Duffour Père & Fils Sauvignon Gros Manseng Medium 2019

Back to top